Νέα
  • ΓΔ: 1480.23 -0.15%
  • Τζίρος: 74,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Διορθωτικός ο ανασχηματισμός με ισορροπίες και μηνύματα

Πηγή: Eurokinissi

Ενα νέο κυβερνητικό σχήμα, που απλώς αλλάζει πρόσωπα στους τομείς κυβερνητικής πολιτικής που κατά τη γνώμη του πρωθυπουργού επιδέχονται βελτίωσης ήταν αυτό που παρουσιάστηκε στις 11:30 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 20 υπουργεία (εξαιρουμένων των υπουργών Επικρατείας όπου δεν είχαμε καμία αλλαγή), μόλις 5 άλλαξαν υπουργό (στο Εσωτερικών αναβαθμίζεται από αναπληρωτής σε υπουργό ο Θοδωρής Λιβάνιος, στο υπουργείο Ανάπτυξης αντί του Κώστα Σκρέκα αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στο υπουργείο Εργασίας αντί της Δόμνας Μιχαηλίδου μετατίθεται η Νίκη Κεραμέως, στο υπουργείο Μετανάστευσης τον Δημήτρη Καιρίδη διαδέχεται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον Λευτέρη Αυγενάκη αντικαθιστά ο Κώστας Τσιάρας), κι από αυτούς τους πέντε, οι τρεις είναι πρώην υπουργοί που επιστρέφουν στην κυβέρνηση (Θεοδωρικάκος, Παναγιωτόπουλος, Τσιάρας) και μία μετατίθεται (Κεραμέως).

►Διαβάστε επίσης: Ανασχηματισμός: Ποιοι μπαίνουν και ποιοι φεύγουν - Οι εκπλήξεις

Περισσότερες οι αλλαγές στα υφυπουργεία

Το επίπεδο των υφυπουργών, οι αλλαγές ήταν περισσότερες, όχι όμως και πολιτικά βαρύνουσες. Στο υπουργείο Οικονομικών τη θέση του Χάρη Θεοχάρη πήρε ο Χρίστος Δήμας (που ως τώρα ήταν υφυπουργός Πολιτισμού), στο υπουργείο Εσωτερικών την αρμοδιότητα για τους ΟΤΑ που είχε ο Θ Λιβάνιος, αναλαμβάνει ο Βασίλης Σπανάκης που μετατίθεται από το υπουργείο Εργασίας και τη θέση του Στάθη Κωνσταντινίδη παίρνει ο Κώστας Γκιουλέκας. Αξιοσημείωτη είναι η υφυπουργοποίηση του Γιώργου Μυλωνάκη, Γραμματέα της Βουλής έως σήμερα, που αναλαμβάνει υφυπουργός στον Πρωθυπουργό.

Κατά τα λοιπά ο Βασίλης Οικονόμου γίνεται υφυπουργός Υποδομών στη θέση της Χριστίνας Αλεξοπούλου, στο υπουργείο Ανάπτυξης η Ζωή Ράπτη παίρνει τη θέση του Μάξιμου Σενετάκη, στο Εργασίας ο Κώστας Καραγκούνης γίνεται υφυπουργός στη θέση του Βασίλη Σπανάκη που πήγε στο Εσωτερικών, στο Πολιτισμού ο Ιάσων Φωτήλας παίρνει τη θέση του Χρίστου Δήμα που μετατέθηκε στο Οικονομικών, στο Κοινωνικής Συνοχής η Κατερίνα Παπακώστα αντικαθιστά τη Μαρία Κεφάλα, στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Χρήστος Κέλλας παίρνει τη θέση του Σταύρου Κελέτση και στο Ναυτιλίας ο Στέφανος Γκίκας γίνεται υφυπουργός αντί του Γιάννη Παππά.

Στο καθαρά πολιτικό πεδίο, ενισχύεται σημαντικά σε εκπροσώπηση στην κυβέρνηση η Θεσσαλία που έχει, πλέον, υπουργούς και υφυπουργούς από όλες τις εκλογικές της περιφέρειες (Παπαστεργίου και Παπακώστα από Τρίκαλα, Τσιάρα από Καρδίτσα, Μακρή και Τριαντόπουλο από Μαγνησία και Κέλλα από Λάρισα) και λιγότερο η Μακεδονία με την είσοδο του Κώστα Γκιουλέκα.

Αυξημένη είναι, επίσης, η παρουσία βουλευτών που δεν είχαν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια (Καραγκούνης, Γκιουλέκας, Γκίκας).

Η γενική εκτίμηση είναι ότι πρόκειται για ακόμα έναν διορθωτικό ανασχηματισμό, χωρίς δομικές αλλαγές -δεν υπήρξε καμία ενοποίηση τομέων κυβερνητικού έργου, ούτε κάποιος διαχωρισμός.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ