Νέα
  • ΓΔ: 1459.77 +0.51%
  • Τζίρος: 63,52 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Εντατικοποίηση της δουλειάς και μετριοπάθεια για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συμπολιτών μας

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1 στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα του πρόσφατου ανασχηματισμού. «Ο Πρωθυπουργός προχώρησε στις βελτιωτικές κινήσεις που έκρινε σκόπιμες προκειμένου να ενισχυθεί η αποδοτική λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος. Οι πολίτες έχουν δικαιολογημένα αυξημένες προσδοκίες και απαιτήσεις από την κυβέρνηση, γιατί αναγνωρίζουν ότι η πολιτική μας παράγει αποτελέσματα και ότι τα είχαμε καταφέρει καλά και στην αντιμετώπιση κρίσεων. Χρειάζεται, όμως να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένες δυσλειτουργίες ετών, αλλά και να είναι πιο ορατά στον μέσο πολίτη τα αποτελέσματα των πολιτικών μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσουμε το επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι ανασχηματισμός αφορά απλά ανακύκλωση προσώπων, ο Θ. Κοντογεώργης σημείωσε ότι η αντιπολίτευση αφού πέρασε από μία λογική απατηλών υποσχέσεων, είπε αυτό που θα έλεγε σε κάθε τέτοια περίσταση. «Οι ανασχηματισμοί σε επίπεδο επικαιρότητας κρατάνε λίγες μέρες, αυτό που μένει -ειδικά για αυτή την κυβέρνηση- είναι το επίπεδο της δουλειάς και η ανάγκη επιτάχυνσης του έργου μας. Όλη η κυβέρνηση έχει την ίδια αποφασιστικότητα σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού. Η δικιά μας δουλειά είναι να ανταποκριθούμε με μετριοπάθεια και περισσότερη δουλειά σε αυτές τις αυξημένες απαιτήσεις και τις δικαιολογημένες απαιτήσεις των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά στα πολιτικά μηνύματα των ευρωεκλογών, ο υφυπουργός σημείωσε ότι οι βασικοί πολιτικοί συσχετισμοί δεν άλλαξαν, καθώς η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα με διπλάσιο ποσοστό από το δεύτερο κόμμα, ενώ το άθροισμα του δεύτερου και τρίτου κόμματος υπολείπεται αυτού της Νέας Δημοκρατίας. «Η αντιπολίτευση δεν έχει μια συγκροτημένη πρόταση που μπορεί να παρακινήσει τους πολίτες». Συνέχισε λέγοντας ότι είναι προς αξιολόγηση το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πέτυχε τον εκλογικό στόχο που είχε θέσει, αλλά κυρίως πρέπει να αξιολογηθεί το ποσοστό της αποχής. «Για εμάς το κομμάτι της αποχής σημαίνει ότι υπάρχει ένα τμήμα του εκλογικού σώματος, το οποίο χωρίς να έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του προς τον Πρωθυπουργό, περιμένει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από εμάς με πολιτικές που αντιμετωπίζουν τα διαχρονικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και με πολιτικές που παρέχουν άμεσες και ορατές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. «Τέτοια είναι η προσπάθεια που γίνεται στο δημογραφικό, γιατί δεν θέλουμε να αποτελεί παράγοντα άγχους το να αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια ένα σπίτι. Ενισχύουμε τις πολιτικές για τη στέγη αλλά και συνολικά για τη στήριξη της οικογένειας εντός των δημοσιονομικών πλαισίων. Σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλουμε να διευρύνουμε το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Ενσυναίσθηση και μετριοπάθεια

Ερωτηθείς για τυχόν αλαζονικές συμπεριφορές της κυβέρνησης, ο Θ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι το μέτρο το θέτει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός προτάσσοντας την απαραίτητη ενσυναίσθηση και μετριοπάθεια. «Οι θέσεις είναι εφήμερες και ο πολιτικός χρόνος είναι πεπερασμένος και γι’ αυτό πρέπει να αξιοποιείται στο 200% προκειμένου να κάνει κανείς τη δουλειά που του έχει εμπιστευτεί ο Πρωθυπουργός και περιμένουν οι πολίτες».

Για τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς ανέφερε ότι κατ’ αρχήν είναι ένα εσωκομματικό ζήτημα, αλλά η εμπειρία έχει δείξει ότι το ζητούμενο είναι οι πολιτικές και λιγότερο τα πρόσωπα. «Εμείς πορευόμαστε σε επίπεδο πολιτικών και μας απασχολούν τα θέματα της καθημερινότητας. Ο Πρωθυπουργός έχει καταφέρει με την πολιτική του να συνδέσει την οικονομική με την κοινωνική ανάπτυξη και δεν υπάρχουν πλέον ατζέντες και θέματα πολιτικής που εκφράζονται μόνο από έναν χώρο. Εμείς δίνουμε έμφαση στη δημόσια υγεία και παιδεία, στον δημόσιο χώρο και στα στεγαστικά ζητήματα γιατί αυτή η ατζέντα δεν ανήκει αποκλειστικά σε κάποιες πολιτικές δυνάμεις, όπως μπορεί να πίστευαν. Η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη πρόταση και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που θέλουν να πηγαίνουν τα πράγματα μπροστά».

Σχετικά με την άνοδο των κομμάτων στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ανέφερε ότι ο Κυριακός Μητσοτάκης στηρίχθηκε σε μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία και το 2019 και το 2023, η οποία επιδιώκει να έρθει η χώρα μας πιο κοντά στην Ευρώπη, να αλλάξουν όλα όσα μας ταλαιπωρούν. Έτσι σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, ενισχύει την ασφάλεια της χώρας μας με το αμυντικό πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα στοχεύει στην αύξηση των εισοδημάτων και στη μείωση των ανισοτήτων, για να μην μένει κανείς πίσω.

Σε ό,τι αφορά στην επόμενη μέρα, ο Θ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε στη μάχη κατά της ακρίβειας και στην προσπάθεια της κυβέρνησης για αισθητή αύξηση των εισοδημάτων, αλλά και στην στενή εποπτεία και τον έλεγχο της αγοράς με την αναγνώριση των κακών πρακτικών. «Οι πολίτες αναγνωρίζουν ότι υπάρχει ανάπτυξη και έχουν βελτιωθεί τα εισοδήματα, αλλά η ακρίβεια κατατρώει το εισόδημα». Σε αυτό πλαίσιο εντάσσεται και η επιστολή του Πρωθυπουργού προς την Πρόεδρο της ΕΕ για την ανάγκη περαιτέρω προστασίας των καταναλωτών. Έκλεισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει με στοχευμένη δουλειά και παρεμβάσεις όπου κρίνονται απαραίτητες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα