Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Σδούκου: Η Ελλάδα υποστηρίζει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου

Οι συμμαχίες που έχει συνάψει η Ελλάδα στην πάροδο των ετών προωθούν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης ενισχύουν τις ανανεώσιμες πηγές και την προσπάθεια να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα, επισήμανε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου μιλώντας στο ATHENS RIVIERA FORUM 2024.

Η κυρία Σδούκου αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον αγωγό ΤΑΡ που τροφοδοτεί την ΕΕ με φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέσω Ελλάδας και τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου που έχει στόχο να ενισχύσει τη μεταφορά αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές, από Ελλάδα προς Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Μολδαβία και Ουκρανία. «Αν συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει, θα μπορέσουμε να εξάγουμε πάνω από 9,5 δισ. κυβικά μέτρα αερίου τον χρόνο από το 2025 και μετά», ανέφερε.

Αντίστοιχα, στον τομέα του ηλεκτρισμού στάθηκε στα έργα GREGY για τη διασύνδεση με την Αίγυπτο και Great Sea Interconnector (Ελλάδα - Κύπρος - Ισραήλ). «Αυτές οι συμμαχίες δεν ωφελούν μόνο τον ενεργειακό τομέα αλλά οδηγούν σε πρόοδο όλους τους τομείς», είπε.

Στο εσωτερικό, υπογράμμισε το εμβληματικό έργο της μετατροπής των νησιών σε "πράσινα" με την πρωτοβουλία GR-eco Islands, τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, τον εξηλεκτρισμό των μεταφορών, τις μονάδες αποθήκευσης, με τελικό στόχο την επίτευξη των στόχων για προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο του ενεργειακού και κλιματικού σχεδιασμού.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ