Νέα
  • ΓΔ: 1453.67 +0.46%
  • Τζίρος: 39,00 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Η ανάπτυξη των κλινικών μελετών δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο προοπτικών

«Η ανάπτυξη του κλάδου των κλινικών μελετών δημιουργεί και απελευθερώνει ένα νέο πλαίσιο προοπτικών για τη χώρα μας» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στη χθεσινή διαδικτυακή συζήτηση που διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ανάπτυξη νέων φαρμάκων: έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση» της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Σε ανακοίνωση του Συμβουλίου αναφέρεται ότι η συζήτηση επιστημόνων και στελεχών της οικονομίας ανέδειξε τις διαχρονικές διοικητικές αδυναμίες, οι οποίες μαζί με την απουσία σύγχρονων κινήτρων, έχουν συμβάλλει στον περιορισμό της Ελλάδας στις τελευταίες θέσεις προσέλκυσης κλινικών μελετών. Όπως υπογραμμίζεται: «Η άνοδος της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό Μ.Ο. -από ουραγός που είναι σήμερα- συνεπάγεται ετήσια αύξηση 1,1 δισ. στο ΑΕΠ, 23.000 νέες εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και 270 εκατ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα, στοιχεία που δεν μπορούν να μας αφήνουν παθητικούς παρατηρητές αυτής της δυναμικής προοπτικής. Συγκεκριμένα, το μερίδιο της Ελλάδας σήμερα αποτελεί μόνο το 0,67% των παγκόσμιων κλινικών μελετών, ενώ κάθε 1% αύξηση συνεπάγεται με 10.000 ασθενείς υπό καινοτόμες θεραπείες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε: «Η ανάπτυξη του κλάδου των κλινικών μελετών δημιουργεί και απελευθερώνει ένα νέο πλαίσιο προοπτικών για την χώρα μας», ενώ ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, Σίμος Αναστασόπουλος, συμπλήρωσε ότι απαιτείται ένα εθνικό σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η μικρή θέση της Ελλάδας στο πεδίο των Κλινικών Ερευνών και για να απελευθερωθεί το δυναμικό που έχει η χώρα μας.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Συρίγος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Νέων Φαρμάκων τόνισε: «H ανάπτυξη Κλινικών Μελετών δρα ως καταλύτης για τη δημιουργία κέντρων και κλινικών αριστείας ενώ ασθενείς με σπάνια ή δυσίατα νοσήματα αποκτούν πρόσβαση σε σύγχρονα, καινοτόμα και πιο αποτελεσματικά φάρμακα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ