Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ. Θεοδωρικάκος: «Είμαστε το υπουργείο Ανάπτυξης, όχι το υπουργείο Ακρίβειας»

«Στο υπουργείο Ανάπτυξης προΐσταμαι τις τελευταίες βδομάδες, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού και όχι στο υπουργείο της Ακρίβειας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων Hellenic Responsible Business Awards.

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας από το βήμα των Hellenic Responsible Business Awards επικεντρώθηκε στους στόχους του υπουργείου. «Το υπουργείο έχει καθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για την οικονομία της χώρας. Είναι το υπουργείο που οφείλει να συμβάλει στην επαναβιομηχάνιση της χώρας, στην καθοριστική αύξηση στο ΑΕΠ και στην απασχόληση της ελληνικής βιομηχανίας, στην ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας, στην πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, με στόχο η ελληνική οικονομία να γίνει πολύ πιο ανταγωνιστική τα επόμενα χρόνια και να δημιουργήσει νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας» ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στη αναστροφή του brain drain. «Βασική αποστολή μας είναι να κρατήσουμε στη χώρα μας τη νέα γενιά Ελλήνων και επίσης μέσα από την έρευνα και την αξιοποίησή της στην εφαρμοσμένη οικονομία να επιστρέψει πίσω η γενιά του brain drain. Θέλουμε όλα τα λαμπρά μυαλά αυτού του τόπου να γυρίσουν στην Ελλάδα, να δημιουργήσουν, να συμβάλουν στην πρόοδο της χώρας» τόνισε ο υπουργός.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στον πράσινο και ψηφιακό µετασχηµατισµό. «Μόνο στο πλαίσιο του προγράµµατος «Ανταγωνιστικότητα» για την περίοδο 2021-2027, έχει ενεργοποιηθεί ο «Ψηφιακός Μετασχηµατισµός ΜµΕ», µε προϋπολογισµό ύψους 300 εκατ. ευρώ, και η «Πράσινη Μετάβαση ΜµΕ» µε προϋπολογισµό ύψους 700 εκατ. ευρώ» υποστήριξε ο ίδιος.

Ο υπουργός υποστήριξε πως παρόλο που το δύσκολο διεθνές περιβάλλον, το οποίο είναι γεμάτο υγειονομικές, οικονομικές, αλλά και γεωπολιτικές προκλήσεις, παρατηρείται μια αισιοδοξία στον  επιχειρηματικό κόσμο. «Η στάση αυτή αποτυπώθηκε και στην ετήσια έρευνα του ΣΕΒ “Ο Σφυγμός του Επιχειρείν”, που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2024. Είναι χαρακτηριστικό πως οι θετικές εκτιμήσεις υπερβαίνουν τις αρνητικές, για πρώτη φορά από το 2017 που διεξάγεται η έρευνα» είπε ο υπουργός.

Τέλος ο υπουργός αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη των επενδυτών «τα πέντε τελευταία χρόνια οι προσπάθειές μας είναι συνεχείς, ώστε να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών. «Αυτή η αναπτυξιακή τροχιά της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την δυναμική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την αποτελεσματική προσαρμογή της στις σύγχρονες προκλήσεις» υποστήριξε ο ίδιος.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ