Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την πρώην αμερικανική Βάση στις Γούρνες

Αδωνις Γεωργιάδης / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

«Το 2021 θα είναι σαφέστατα πολύ καλύτερο τουριστικά από το 2020», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του, ενώ τόνισε ότι είναι έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον για την πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες και όπως είπε χαρακτηριστικά «στην Κρήτη θα φτιαχτεί ένα μικρό Ελληνικό».

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε για την πορεία του τουρισμού: «Το 2021 θα είναι σαφέστατα πολύ καλύτερο τουριστικά από το 2020. Η ύπαρξη του εµβολίου και οι εκατοµµύρια εµβολιασµοί που γίνονται ανά τον κόσμο μας κάνουν να αισιοδοξούμε ότι φέτος θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο τουριστικό αποτέλεσµα. Το πιστοποιητικό εµβολιασµού που πρότεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εγκρίθηκε από την Ε.Ε. αποτελεί την ασφαλέστερη δίοδο για την επιτυχία του ελληνικού τουρισµού. Τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν πάρα πολλές προκρατήσεις και σε όλα τα ταξιδιωτικά sites η Ελλάδα πρωταγωνιστεί».

Απαντώντας σε ερώτηση για το επενδυτικό ενδιαφέρον σχετικά με την πρώην αμερικανική Βάση Γουρνών είπε: «Ο διαγωνισμός για τη βάση στις Γούρνες προχωράει κανονικά από το ΤΑΙΠΕΔ. Είναι πλειοδοτικός διαγωνισμός, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον και πιστεύω ότι στην Κρήτη θα φτιαχτεί ένα μικρό Ελληνικό.

Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές διαφορετικές πλευρές , όχι μόνο από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, αλλά και από τα ΗΑΕ, την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες».

Σε ό,τι αφορά γενικότερα τις επενδύσεις ο υπουργός επεσήμανε: «Είμαι βέβαιος πως όταν η πανδηµία περάσει, η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσµιου επενδυτικού ενδιαφέροντος. Καμία επένδυση δεν σταμάτησε λόγω κορονοϊού, το 2020. Αντιθέτως, τον τελευταίο χρόνο, µέσα σε όλα όσα περνάµε, είχαµε µία έκρηξη μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας, από την Μicrosoft, την Cisco και την Pfizer  μέχρι την  Blackstone, την Digital Realty και την HIG. Πάρα πολλά έργα έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται και φυσικά, όλες οι εµβληµατικές επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, η Κασσιόπη και πολλά ακόμα. Μπορεί η πανδημία να άλλαξε τους υπολογισμούς της Κυβέρνησης, δεν άλλαξε όμως καθόλου η διάθεσή μας και η πίστη μας στον στόχο που έχουμε να κάνουμε την Ελλάδα μια χώρα περισσότερο φιλική προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Και αυτό κάνουμε».

Για τα χρηματοδοτικά εργαλεία ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Όλα τα χρηµατοδοτικά µας εργαλεία απορροφήθηκαν στο 100%. Και το ΤΕΠΙΧ ΙΙ και το Εγγυοδοτικό Ι και ΙΙ εξαντλήθηκαν και είχαν πολύ μεγάλη επιτυχία στην αγορά. Τώρα τρέχει το καινούριο µας πρόγραµµα για τις µικρές και πολύ µικρές επιχειρήσεις µε χαµηλότοκα δάνεια ύψους έως 50.000 ευρώ και θα ακολουθήσουν και επόµενα προγράµµατα, ενδεχοµένως και τρίτος κύκλος του Εγγυοδοτικού καθώς και διάφορα άλλα που εξετάζουµε.

Όµως, το τονίζω, πρόσθεσε ο υπουργός, όλα αυτά αφορούν σε επιχειρήσεις που δύνανται και πρέπει να λάβουν και όχι σε επιχειρήσεις που γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι δεν θα τα επιστρέψουν ποτέ. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο την οικονομία και το µέλλον του ελληνικού λαού».

Τέλος, υπενθύμισε ότι σχεδιάζεται µία σειρά προγραµµάτων ΕΣΠΑ, επικεντρωμένα στην εστίαση αλλά και σε άλλους κλάδους που έχουν ιδιαίτερα πληγεί, όπως είναι τα γυµναστήρια και οι παιδότοποι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ