Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Καραμανλής: Ηλεκτρικά τα πρώτα λεωφορεία που θα προμηθευτεί η χώρα

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής / Πηγή: Eurokinissi
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής / Πηγή: Eurokinissi

«Αυτό που αναζητείται σήμερα είναι μια βαλβίδα αποσυμπίεσης, γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί», τόνισε σε σημερινή του συνέντευξη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο οποίος προανήγγειλε επίσης την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων, υπογραμμίζοντας τη σημασία που δίνει το Υπουργείο στην ηλεκτροκίνηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο θα δώσει το«πράσινο» φως για την προμήθεια 300 λεωφόρων με λίζινγκ, καθώς δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις ότι τα παράθυρα τους θα είναι ανοιγόμενα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι με βάση τον νέο διαγωνισμό για την αγορά νέων λεωφορείων, ο οποίος ξεκινάει  σύντομα, τα πρώτα λεωφορεία που θα προμηθευτεί η χώρα θα είναι ηλεκτρικά. Το Υπουργείο δίνει προτεραιότητα στην ηλεκτροκίνηση συνολικά για να συγκλίνουμε με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τόνισε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ