Νέα
  • ΓΔ: 1420.06 -0.28%
  • Τζίρος: 145,03 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στο TikTok: «Μύθοι και αλήθειες» του νέου νόμου για τις παραλίες

Στο νέο νομοσχέδιο για τις παραλίες, αναφέρεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Tik Tok.

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο νέος νόμος διασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες για όλους τους πολίτες, εξασφαλίζει χρησιμοποίηση της νέας τεχνολογίας για τους ελέγχους και προβλέπει την επιβολή αυστηρότερων προστίμων σε όσους παραβιάζουν το νόμο και καταπατούν τις παραλίες.

Ο πρωθυπουργός με αφορμή διάφορα fak,e news στα κοινωνικά δίκτυα διευκρινίζει:

«Το νομοσχέδιο δεν ασχολείται με πολεοδομικά ζητήματα , υπάρχει η απόσταση 50 μέτρων από την γραμμή του αιγιαλού για να κτίσει κανείς και αυτή η απόσταση δεν αλλάζει . Άρα δεν επηρεάζει καμία διάταξη που αφορούν τους όρους δόμησης. Εκεί που δεν επιτρεπόταν δεν θα επιτρέπεται και τώρα η δόμηση», αναφέρει.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται επίσης και στο τι κάνει αυτός ο νόμος:

Διασφαλίζει ότι το 70 % της έκτασης της παραλίας πρέπει να είναι ελεύθερο και σε ελάχιστη απόσταση 4 μέτρων από τον αιγιαλό.

Για παραλίες σε περιοχές natura το 70% γίνεται 85% δηλαδή μπαίνουν ξαπλώστρες μόνο στο 15% της παραλίας.

Δημιουργούνται για πρώτη φορά «απάτητες παραλίες» ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας όπου δεν επιτρέπονται καθόλου ξαπλώστρες ή καμία απολύτως εκμετάλλευση.

Προβλέπεται η εισαγωγή των ηλεκτρονικών δημοπρασιών για να αποκτήσει κάποιος άδεια χρήσης παραλίας για να σταματήσουν οι εικόνες στα δημοτικά συμβούλια να μπουκάρουν κάποιοι φουσκωτοί και να εξασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο την άδεια εκμετάλλευσης της παραλίας, είπε ο πρωθυπουργός.

Όποιος πάρει άδεια θα έχει και συγκεκριμένες υποχρεώσεις αναφέρει ο πρωθυπουργός, να καθαρίζει τις παραλίες, να επιτρέπει την πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία και φυσικά να υπάρχει ναυαγοσώστης.

Παράλληλα ανέφερε πως θα υπάρχει τρόπος ένας πολίτης να καταγγέλλει ηλεκτρονικά εάν δει πως κάποιος μαγαζάτορας παραβιάζει τα όρια που θέτει ο νόμος.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί με περισσότερους ελέγχους και θα υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες ακόμη και κλείσιμο της επιχείρησης, αναφέρει ο πρωθυπουργός.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ