Νέα
  • ΓΔ: 894.3 0.00%
  • Τζίρος: 57,42 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ξενογιαννακοπούλου: Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης πλήττει κάθε φορολογούμενο

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου / Πηγή: Intime
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου / Πηγή: Intime

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού κατέθεσε στη Βουλή νύχτα και μέσα στο κατακαλόκαιρο το σχέδιο νόμου που ιδιωτικοποιεί την επικουρική ασφάλιση, επισπεύδει τη συζήτηση και την ακρόαση των φορέων μία ημέρα πριν κλείσει η Βουλή», υπογραμμίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Είναι προφανές ότι επιδιώκει την υποβάθμιση της ακρόασης των φορέων και συνολικά της κοινοβουλευτικής συζήτησης στην προσπάθειά της να αποφύγει τις κοινωνικές αντιδράσεις» προσθέτει.

►Κ. Χατζηδάκης: Επικουρικές συντάξεις υψηλότερες κατά 43%-68%

Επιπλέον η Μ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την κατάργηση του εν λόγω σχεδίου νόμου, ενώ καταγγέλλει την κυβέρνηση για μεθόδευση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

«Από την πλευρά μας, ζητήσαμε να αποσυρθεί αυτό το αντικοινωνικό σχέδιο νόμου που αναιρεί τον δημόσιο διανεμητικό χαρακτήρα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και την αλληλεγγύη των γενεών προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, και αποτελεί μετά τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη το επόμενο μεγάλο χτύπημα στην κοινωνική πλειοψηφία.

Καταγγείλαμε επίσης την κυβερνητική μεθόδευση που προσβάλλει και υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία. Καμία όμως μεθόδευση δεν θα αποτρέψει την έκφραση της κοινωνικής αντίθεσης στις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιδιώξεις. Όπως εξάλλου έγινε φανερό σήμερα, στην πρώτη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, η κυβέρνηση απομονώθηκε, καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν απέναντι.

Την ίδια απομόνωση και αποδοκιμασία θα εισπράξει από τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και  τους νέους, και συνολικά από την κοινωνία για ένα σχέδιο νόμου που πλήττει τους σημερινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους καθιστώντας αβέβαιες και επισφαλείς τις συντάξεις. Πλήττει τους νέους που οι εισφορές τους γίνονται αντικείμενο ρίσκου και κερδοσκοπίας. Πλήττει συνολικά τους φορολογούμενους που θα πληρώσουν τελικά το υπέρογκο κόστος μετάβασης που υπερβαίνει τα 70 δισ., επιβαρύνει το δημόσιο χρέος κατά 49% και υποθηκεύει το μέλλον της οικονομίας και της χώρας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα