Νέα
  • ΓΔ: 873.98 -1.01%
  • Τζίρος: 15,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ

Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του e-ΕΦΚΑ που θα κατατεθεί στις αρχές του νέου έτους στη Βουλή παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου.

Το σχέδιο νόμου έλαβε το «πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα και προβλέπει -μεταξύ άλλων- την υιοθέτηση νέων μεθόδων management για την ταχύτερη λήψη των αποφάσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν η γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις.

Ο υπουργός Εργασίας εξήγγειλε άμεσες 500 προσλήψεις μόνιμου και έκτακτου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, με τους επιλαχόντες από προηγούμενους διαγωνισμούς να έχουν προτεραιότητα, με τους οικονομολόγους και τους εξειδικευμένους στην πληροφορική να έχουν προβάδισμα. 

Αναφερόμενος στις μεταγραφές στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα, ο υπουργός τόνισε πως «οι αμοιβές των νέων στελεχών θα αντανακλούν τις ιδιαιτερότητες του συμβολαίου τους, την δυσκολία της δουλειάς τους και θα επιτρέπουν την προσέλκυση επαγγελματιών που θα πάρουν το ρίσκο να αναλάβουν αυτή την δύσκολη αποστολή, χωρίς να προκαλέσουμε με υπέρμετρα ποσά»

Οι αλλαγές στον ΕΦΚΑ

1. Επιλογή γενικών διευθυντών και διευθυντών από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τριετείς συμβάσεις με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ (μέσω δημόσιας προκήρυξης, ειδικό σύστημα πρόσθετων αναμοιβών με βάση στόχους)

2. Νέο μοντέλο διακυβέρνησης με νέο οργανόγραμμα. Νέα διαδικασία ανάδειξης του Διοικητή και των υποδιοικητών. Κατάρτιση νέου οργανογράμματος σε συνεργασία με εξειδικευμένο σύμβουλο

3. Άμεσες προσλήψεις 500 μονίμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ, εντός του α' εξαμήνου του 2022 (οικονομολόγοι και στελέχη πληροφορικής). Παράλληλα θα συναφθούν 100 προσλήψεις με συμβάσεις έργου για τις συντάξεις

4. Καθιέρωση πριμ παραγωγικότητας για τους υπαλλήλους (τροποποίηση του μπόνους και σύνδεσή του με τα αποτελέσματα της δουλειάς των υπαλλήλων). Καταβολή πριμ στους υπαλλήλους που εργάζονται στο back office και καθιέρωση πριμ παραγωγικότητας στους υπαλλήλους

5. Δημιουργία μιας νέας Μονάδας Εσωτερικών Υποθέσεων για άμεση διερεύνηση των καταγγελιών των πολιτών, με επικεφαλή ανώτατο δικαστικό.

6. Ταχύτερη και αποτελεσματικότερη πειθαρχική διαδικασία (ΕΔΕ από υπάλληλο άλλου υπουργείου)

7. Πιο ευέλικτο σύστημα προμηθειών

8. Εταιρεία Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ (άνω του 1δισ. ευρώ) με διαχωρισμό ακινήτων για ιδιόχρηση και αξιοποίηση. Ο ΕΦΚΑ διαθέτει 400 ακίνητα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων το 20% είναι τελείως αναξιοποίητο.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ