Νέα
 • ΓΔ: 877.36 -0.62%
 • Τζίρος: 19,58 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ημερησία live chat: Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις για τις συντάξεις και τα αναδρομικά

Τέσσερις εβδομάδες πριν την εκπνοή του 2021 και πριν το τέλος της 7ετους μεταβατικής περιόδου για την αύξηση των ορίων ηλικίας και την σύγκλισή τους για όλους στα 62 και τα 67, η «Ημερησία» δίνει τον λόγο στους αναγνώστες με στόχο να πάρουν απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στις συντάξεις και τα αναδρομικά

Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021 ολοκληρώνεται η μεταβατική περίοδος εντός της οποίας οι ασφαλισμένοι μπορούν να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη. Από την 1/1/2022 υπάρχουν μόνο δύο επιλογές: Για πλήρη σύνταξη τα όρια ηλικίας καθορίζονται στο 62ο έτος της ηλικίας (με 40 έτη ή 12.000 ημέρες ασφάλισης) ή στο 67ο έτος (με 15ετία ή 4.500 ημερομίσθια ασφάλισης), ενώ για μειωμένη σύνταξη  το όριο είναι 62 ετών με 4.500 ημέρες ασφάλισης.

Προσοχή! Οι ασφαλισμένοι που κατοχυρώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης έως τις 31/12/2021, δεν χάνουν το δικαίωμα να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη ακόμα και αν συμπληρώνουν το νέο όριο ηλικίας μετά την 1-1-2022.

 • Τι αλλάζει από το 2022; 
 • Ποιοι είναι οι τυχεροί που μπορούν να αποχωρήσουν νωρίτερα; 
 • Ποιοι κατοχυρώνουν δικαίωμα εξαγοράζοντας πλασματικά έτη ασφάλισης;
 • Αξίζει η παραμονή στην ασφάλιση μετά την θεμελίωση του δικαιώματος για την αύξηση του ποσού της σύνταξης; 
 • Πόσα χρόνια μπορούν να κερδίσουν οι μητέρες ανηλίκων; 
 • Τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ και ευρύτερο δημόσιο τομέα; 
 • Πως αξιοποιούνται με τον βέλτιστο τρόπο οι 25ετίες και οι 35ετίες σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα;   

Καθώς το κύμα φυγής φουντώνει σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καθώς μαζί του φουντώνει και η σύγχηση ανάμεσα στους ασφαλισμένους για το τι πραγματικά ισχύει, η «Ημερησία» φιλοξενεί στο πρώτο της live chat τον δικηγόρο Διονύση Ρίζο, ειδικό σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, ο οποίος για μια ώρα θα απαντά live σε όλες τις ερωτήσεις των αναγνωστών. 

Ο κ. Ρίζος θα απαντά στις ερωτήσεις των αναγνωστών της «Ημερησίας» την ερχόμενη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου από τις 14:30 έως τις 15:30 το μεσημέρι. 

Ο δικηγόρος, ειδικός σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Διονύσης Ρίζος

 

Μπορείτε να στέλνετε από σήμερα τις ερωτήσεις σας στο facebook messenger της Ημερησίας ή στο email : [email protected] 

Την Δευτέρα από το πρωί θα βρείτε στο site ένα messenger box. Μπορείτε να απευθύνετε τις ερωτήσεις σας και από εκεί όπως και κατά τη διάρκεια της live εκπομπής.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ