Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Π. Τσακλόγλου: Σημαντική μείωση των εκκρεμών συντάξεων το πρώτο 6μηνο του 2022

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 εκτιμά ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πάνος Τσακλόγλου ότι θα έχουν μειωθεί σημαντικά οι εκκρεμείς συντάξεις λέγοντας ότι «είναι πρόωρο να λέμε ότι τον Φεβρουάριο του επόμενου χρόνου θα έχει κλείσει το θέμα».

Μιλώντας στο Open και στην εκπομπή «Τώρα ότι Συμβαίνει» και τη Φαίη Μαυραγάνη ο υφυπουργός  τόνισε ότι «η μεγάλη προσπάθεια επικεντρώνεται στην εκκαθάριση των κύριων συντάξεων καθώς για να βγει η επικουρική ή το εφάπαξ θα πρέπει να βγει πρώτα η κύρια σύνταξη. Έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε το μέσο όρο απονομών συντάξεων από 10.000 περίπου το μήνα το 2019, σε πάνω από 20.000 τον Οκτώβριο του 2021 ενώ ο Νοέμβριος έχει πάει πολύ καλύτερα».

 Ο κ. Τσακλόγου υποστήριξε ότι με την προσθήκη των δικηγόρων και λογιστών, που έχουν ήδη μπει στην παραγωγική διαδικασία του συστήματος και θα μπουν και περισσότεροι αργότερα και με την ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ, θα καταφέρουμε να έχουμε ακόμη υψηλότερά ποσοστά το επόμενο διάστημα ώστε να μειωθούν σημαντικά οι 120.000 εκκρεμείς συντάξεις».  

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα