Νέα
  • ΓΔ: 1015.46 0.00%
  • Τζίρος: 24,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΦΚΑ: Εντός του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή όλων των εκκρεμών εφάπαξ

Επιστρεπτέα προκαταβολή 4 / Πηγή: Pixabay

Από τον Ιούνιο και μετά υπολογίζεται ότι θα έχει ξεκαθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων και οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης θα ικανοποιούνται εντός τριμήνου, ισχυρίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος.

Τον Φεβρουάριο του 2021 οι εκκρεμείς συντάξεις ήταν 125.000, ενώ τώρα είναι 82.000 διευκρίνισε. Μόνο το 2021 βγήκαν πάνω από 225.000 νέες συντάξεις, αριθμός ρεκόρ για τον ΕΦΚΑ, υπογράμμισε στην ΕΡΤ.

Στόχος είναι από τον Ιούνιο και μετά, οι νέες συντάξεις, ακόμα και οι δύσκολες περιπτώσεις, θα εκδίδονται εντός 90 ημερών, είπε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ. Μέσα στο διάστημα αυτό, ο δικαιούχος θα παίρνει την οριστική, την τελική, την πλήρη σύνταξη, είπε.

Το τηλεφωνικό κέντρο 1555 δεν έχει την δυνατότητα να πει στον κάθε ενδιαφερόμενο το πότε ακριβώς θα εκδοθεί η σύνταξη του, είπε. Μπορεί να ενημερώσει όμως αν υπάρχουν εκκρεμότητες και σε πιο στάδιο βρίσκεται η σύνταξη του.

Όσον αφορά στις παλαιές συντάξεις, αυτές που εκκρεμούν πριν από το 2019, έχουν ήδη εκκαθαριστεί σε ποσοστό άνω του 90%. Στόχος είναι να έχει εκδοθεί το 100% μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, δεσμεύτηκε.

Σχετικά με τα χρωστούμενα εφάπαξ, είπε ότι από τις 10.000 έχουν μείνει 6.000. Στόχος είναι να έχουν ικανοποιηθεί όλα μέσα στο 2022, είπε.

«Κλειδί» είναι η on line παρακολούθηση πλέον της πορείας έκδοσης μια σύνταξης. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι στην Κρήτη πριν έβγαιναν 500 συντάξεις τον μήνα, ενώ τώρα βγαίνουν 1500.

Όσον αφορά στην παραγωγικότητα των υπαλλήλων, υπάρχουν υπάλληλοι που εκδίδουν 100 συντάξεις τον μήνα και υπάλληλοι που εκδίδουν 10 συντάξεις τον μήνα. Ο ΕΦΚΑ έχει βάλει πλέον πλαφόν όλοι οι υπάλληλοι να εκδίδουν τουλάχιστον 2 συντάξεις την ημέρα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ