Νέα
  • ΓΔ: 787.76 -0.30%
  • Τζίρος: 29,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αναδρομικά συνταξιούχων: Αναβλήθηκε η δίκη

Συνταξιούχοι - Αναδρομικά
Πηγή: Eurokinissi

Παράταση αγωνίας για τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Στο Δ΄ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου συζητήθηκε μια εκ των τεσσάρων υποθέσεων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων του Δημοσίου που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα. Οι υπόλοιπες τρεις υποθέσεις, που επρόκειτο να γίνουν σήμερα μόνο με κατάθεση φακέλων και χωρίς φυσική παρουσία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναβλήθηκαν για τις 11 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις υπόλοιπες τρεις υποθέσεις το Ελληνικό Δημόσιο δεν προσκόμισε δήλωση παράστασης ότι συναινεί να δικαστούν οι υποθέσεις χωρίς ακροαματική διαδικασία και σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχουν οριστεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αν ένα από τα δυο διάδικα μέρη δεν καταθέσει δήλωση παράστασης αναβάλλεται η υπόθεση.

Από την πλευρά των συνταξιούχων, πάντως, η συγκεκριμένη κίνηση ερμηνεύεται ως μια κίνηση καθυστέρησης της υπόθεσης που έχει μείζον δημοσιονομικό ενδιαφέρον.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για να συζητηθεί μια υπόθεση με την μέθοδο των δηλώσεων (δηλαδή, χωρίς αγορεύσεις, κ.λπ.) πρέπει όλα τα διάδικα μέρη να συναινέσουν. Κατόπιν αυτών, οι υποθέσεις αναβλήθηκαν για τις 11 Μαρτίου 2021.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω μείζονος σημασίας, οι τέσσερις αυτές υποθέσεις θα παραπεμφθούν προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ