Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Χατζηδάκης: Συντάξεις fast track από τον ΕΦΚΑ με απονομή μέσα σε ένα τρίμηνο

Πηγή: Ευρωκίνηση

Στην έκδοση συντάξεων -εξπρές αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 7o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, «την επόμενη εβδομάδα θα φέρουμε ένα πακέτο ρυθμίσεων επιτάχυνσης των συντάξεων μεταξύ των οποίων:

  • Συντάξεις fast track: Ο ΕΦΚΑ θα είναι υποχρεωμένος να εκδώσει την σύνταξη σε 3 μήνες. 
  • Συντάξεις εμπιστοσύνης για το στοκ των εν αναμονή συντάξεων: Ο ασφαλισμένος θα παίρνει τη σύνταξή του με βάση τα παραστατικά που θα προσκομίζει, αλλά θα είναι υποχρεωμένος να τα κρατάει για ένα μεγάλο διάστημα, προκειμένου να του γίνει έλεγχος ώστε να διαπιστωθεί η εγκυρότητά τους. Σε περίπτωση λανθασμένου υπολογισμού ποσού, οι όποιες διαφορές θα επιστρέφονται».

«Μετά το Πάσχα θα ξεκινήσει η εφαρμογή τους, αφού προηγουμένως βγουν οι σχετικοί εγκύκλιοι από τον ΕΦΚΑ» ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακόμη δήλωσε πως το 2021 εκδόθηκαν 224.000 εκκρεμείς συνταξιοδοτικές αποφάσεις, 84% περισσότερες από το 2019, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένουν ακόμη 75.000 αιτήματα.

Στέγαση σε νέα ζευγάρια

Αναφερόμενος στην κοινωνική κατοικία, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως ο ΟΑΕΔ θα μπορεί να εκμισθώνει οικόπεδά του για ανάπτυξη κατοικιών μέσω ΣΔΙΤ σε συνεργασία με ιδιώτες, ή να αγοράζει με τα χρήματα που έχει οικόπεδα προκειμένου να χτίσει κατοικίες.

Στη συνέχεια θα μπορεί να παραχωρεί αυτές τις κατοικίες με χαμηλό ενοίκιο, έτσι ώστε σε μερικά χρόνια να μπορεί ο εργαζόμενος να αγοράζει το σπίτι στο οποίο μένει (rent to own).

Εξάλλου θα έχει τη δυνατότητα να επιδοτεί το ενοίκιο, ή το επιτόκιο για την αγορά πρώτης κατοικίας, ενώ το πεδίο της παρέμβασής του μετατοπίζεται από τους εργαζόμενους και περιλαμβάνει και τους νέους (ιδιαίτερα τα νέα ζευγάρια)

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ