Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Στις 73.000 οι εκκρεμείς συντάξεις - Τι είπε για τις επικουρικές ο Κ. Χατζηδάκης

«Η χώρα μας είναι η τρίτη σε επίπεδο ΕΕ, δηλαδή σε σύνολο 27 χωρών, σε ένταση ενισχύσεων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Ενέργεια. Τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί έχουν και αναδρομική ισχύ και φτάνουν και αγγίζουν συνολικά την αρχή των ανατιμήσεων» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη. 

Ο κ. Χατζηδάκης, μθλώντας στην ΕΡΤ, στάθηκε και στα επιπλέον μέτρα της κυβέρνησης, που θα ξεκινήσουν από τις αρχές Ιουλίου και θα δουν οι πολίτες ελάφρυνση του κόστους ενέργειας έως και 80%. «Μπορεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση να παρουσιάζει μαγικές λύσεις για την μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, όπως και θα έσκιζε το μνημόνιο και θα το καταργούσε σε ένα χρόνο. Οι τελευταίες 7 δημοσκοπήσεις δείχνουν μπροστά τη ΝΔ, γεγονός που δείχνει πως ο κόσμος κρίνει, συγκρίνει και αποφασίζει», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Σχετικά με τις συντάξεις ανέφερε πως η Ανατ. Μακεδονία Θράκη παρουσιάζει πολύ καλούς ρυθμούς σε πανελλαδικό επίπεδο, σε ότι αφορά τις απονομές των συντάξεων και αυτό οφείλεται στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες. «Ήδη έχουν επισπευσθεί οι εργασίες και από τις 150.000 συντάξεις που εκκρεμούσαν από πέρυσι, ο αριθμός έχει πέσει στις 73.000 και θα βαίνει μειούμενος. Ειδικά από τον Ιούνιο και μετά με την εφαρμογή του νέου θεσμού των συντάξεων, του ηλεκτρονικού πύργου ελέγχου και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, θα υπάρξει εντυπωσιακή αποκλιμάκωση μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό αφορά βέβαια τις ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις, εκεί έχουμε δώσει έμφαση. Και αυτό γιατί έτσι θα υπάρχει μία βάση, προκειμένου να γίνει και η εκκαθάριση και να προχωρήσουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και στις επικουρικές, όπου και εκεί θα υπάρξει αποκλιμάκωση, μετά το κλείσιμο των κύριων συντάξεων», υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης.

Σε ό,τι αφορά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για τους συμψηφισμούς, ανέφερε πως στις 31 Μάη έγινε και προβλέπεται απλοποίηση της διαδικασίας εξόφλησης των απαιτήσεων των επιχειρήσεων της ΑΜ-Θ, με χορήγηση ισόποσης έκπτωσης από οφειλές τους προς την Φορολογική Διοίκηση, ή τους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης. Η διαδικασία αυτή θα διενεργείται μέσω της λειτουργίας μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ΑΑΔΕ, στην οποία θα εισέρχεται ο δικαιούχος και θα δηλώνει ο ίδιος το ποσό της απαίτησης που αιτείται. Επίσης, μετά τη δήλωση του δικαιούχου προβλέπεται πως μέσω του πληροφοριακού συστήματος της ΑΑΔΕ ή του ΚΕΑΟ-για τα θέματα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων- και εντός 48 ωρών το ποσό της απαίτησης, που έχει δηλώσει άπαξ ο δικαιούχος θα χρησιμοποιείται ως πιστωτικό για την ισόποση έκπτωση βεβαιωμένων οφειλών. «Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος οι υπηρεσιακοί παράγοντες και τα εμπλεκόμενα υπουργεία εργάζονται πυρετωδώς για να είναι λειτουργική η πλατφόρμα εντός του Ιούνη. Οι σχετικές εκπτώσεις στις βεβαιωμένες οφειλές των επιχειρήσεων θα έχουν ολοκληρωθεί στα τέλη Ιούνη».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ