Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εκκρεμείς συντάξεις: Πόσο μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις - Πίνακας

ΕΦΚΑ
ΕΦΚΑ / Πηγή: Eurokinissi

Ρεκόρ έκδοσης συντάξεων κατέγραψε ο ΕΦΚΑ, καθώς τον Μάιο οι απονομές ξεπέρασαν τις 30.000. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το τεράστιο πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων φτάνει στο τέλος του εντός του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, το επόμενο δίμηνο απομένει η έκδοση 35.000 εκκρεμών αιτήσεων, ενώ μέχρι τον Μάιο είχαν εκδοθεί συνολικά 67.000 συντάξεις.

Μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις

H πρόοδος στην εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων φαίνεται και στα ποσά που προϋπολογίζονται για την πληρωμή των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Απρίλιο 2022 οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις ήταν 74.727 και διατέθηκαν 174,6 εκατ. ευρώ, έναντι 103.553 τον Απρίλιο του 2021 και 144.218 τον Απρίλιο του 2020, οπόταν τα προσυπολογιζόμενα κονδύλια ανέρχονταν σε 402,5 εκατ. και 668,5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα (ο αριθμός των ληξιπρόθεσμων και τα ποσά στον πίνακα που ακολουθεί).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο project manager του ΕΦΚΑ Μιχάλης Κεφαλογιάννης είναι σε τακτική επαφή με τους τεχνοκράτες της Κομισιόν και τους ενημερώνει για την πρόοδο της έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων.

Με τη νέα διαδικασία fast track, ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ έχει τρεις μήνες περιθώριο να εκδώσει τη σύνταξη. Αν δεν το πράξει, τότε ενεργοποιείται η διαδικασία της αυτόματης έκδοσης λαμβάνοντας υπόψιν τα διαθέσιμα στοιχεία που έχει ο ΕΦΚΑ στα συστήματά του, αλλά και τα στοιχεία που προσκόμισε ο ασφαλισμένος.

Παράλληλα στην επιτάχυνση συμβάλλουν και οι πιστοποιημένοι λογιστές και δικηγόροι που εκδίδουν συντάξεις σε λιγότερο από 90 ημέρες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ