Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πέτσας στο Open για αναδρομικά: Οι δικαστικές αποφάσεις δεν εφαρμόζονται αλά καρτ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την απόφαση του ΣτΕ που αφήνει εκτός αναδρομικών (από επικουρικές και Δώρα) δύο εκατομμύρια συνταξιούχους σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος», στο Open TV.

«Δεν νομίζω ότι θέλει κανένας μας να εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις αλά καρτ: όποτε θέλουμε να εφαρμόζουμε την απόφαση του ΣτΕ και όποτε θέλουμε να μην την εφαρμόζουμε», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ερωτηθείς αν εν μέσω ακρίβειας και αυξημένου ενεργειακού κόστους, θα ήταν προτιμότερο η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των συνταξιούχων, τόνισε: «Το τι θα κάνει η κυβέρνηση για τα θέματα που θέτετε είναι θέματα της κυβέρνησης συνολικά, δεν είναι θέματα δικού μου χαρτοφυλακίουγια να το σχολιάσω. Εγώ έχω να πω ότι η κυβέρνηση έχει σταθεί πολλαπλώς στους συνταξιούχους».

Υπενθυμίζεται ότι η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα επιστροφής αναδρομικών για επικούρηση και δώρα, αναδρομικά που αφορούσαν τουλάχιστον 1,3 εκατ. συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα (το ΣτΕ δεν έχει αρμοδιότητα στους συνταξιούχους του Δημοσίου) και δυνητικά όλους τους συνταξιούχους της χώρας, που ήταν συνταξιούχοι το 2015 - 2016, δηλαδή περί τα 2 εκατομμύρια. Η απόφαση του ΣτΕ έκλεισε μάλιστα οποιαδήποτε οδό διεκδικήσεων στο μέλλον.

 

 


 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα