Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κ. Χατζηδάκης: Πότε θα βγουν όλες οι συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση

Πηγή: Eurokinissi

Την μη ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου, λόγω των έκτακτων μέτρων για την ενεργειακή κρίση, ώστε να δοθούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, επανέλαβε μιλώντας στο OPEN και τη Φαίη Μαυραγάνη, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση από την αρχή δίνει στους συνταξιούχους, αλλά σε ό,τι αφορά την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) μόνο σε όσους είχαν κάνει δικαστικές προσφυγές, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να δοθούν αναδρομικά σε όλους.

Για την εργασία σε μέρες καύσωνα, τόνισε ότι υπάρχει σχετική νομοθεσία που πρέπει να εφαρμόζεται.

Σε ό,τι αφορά την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων με παράλληλη ασφάλιση, σημείωσε ότι το λογισμικό λειτουργεί περίπου ένα μήνα και σε περίπου 4 μήνες από σήμερα θα έχει ολοκληρωθεί η απονομή συντάξεων με παράλληλη ασφάλιση, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εκκρεμείς συντάξεις με διαδοχική ασφάλιση, τονίζοντας ότι υπάρχει επιτάχυνση. 

Για το συνολικό πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «έχουμε δώσει έμφαση στις κύριες», προσθέτοντας ότι έχει βγει το 94% των εκκρεμών από το 2016 ως σήμερα.

Και πρόσθεσε:

  • Του 2019 θα κλείσουν ως τέλος Ιουλίου, εκκρεμεί 1%.
  • Του 2020 έχει κλείσει το 95%.
  • Του '21 έχει κλείσει το 81.
  • Του '22 έχει κλείσει το 71%.

Για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις είπε ότι «έχουμε αποκλιμάκωση», σημειώνοντας ότι τους επόμενους μήνες θα αντιμετωπιστούν. «Είναι θέμα μηνών», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην επικείμενη αύξηση των συντάξεων από 1/1/2023, αλλά και στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα