Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χατζηδάκης: Αμεση προσωρινή σύνταξη για όσους έχουν κάνει αίτηση

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης / Πηγή: Eurokinissi
Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης / Πηγή: Eurokinissi

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στον Αnt1, δήλωσε πως θα καταβληθεί σύνταξη στο ύψος της εθνικής σύνταξης, δηλαδή στα 384 ευρώ, σε όσους ασφαλισμένους 62 ετών και άνω έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης.

Μάλιστα ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια και από την προηγουμένη διοίκηση του υπουργείου και από την διοίκηση του ΕΦΚΑ και όπως είπε προχωρά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του.

Τόνισε δε, πως έχει δημιουργηθεί μια oμάδα έργου με project manager και μαζί με την διοίκηση του ΕΦΚΑ θα επεξεργαστούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό.

Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό,είναι «να ανακουφίσουμε αμέσως τον κόσμο» και αποκάλυψε πως «για τους ανθρώπους που έχουν υποβάλει αίτημα για σύνταξη και είναι πάνω από 62 ετών θα τους δοθεί προσωρινή σύνταξη η οποία θα είναι αντίστοιχη της εθνικής σύνταξης με βάσει τα χρονιά που έχουν δουλέψει».

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι θα εισπράξουν και τα αναδρομικά του ποσού της εθνικής σύνταξης ανάλογα με το χρονικό διάστημα που περιμένουν στην ουρά. Δηλαδή αν κάποιος έχει διανύσει 20 χρόνια ασφάλισης και επομένως δικαιούται εθνική σύνταξη 384 ευρώ και περιμένει ήδη 10 μήνες, θα λάβει 3.840 ευρώ σε μία πίστωση, ενώ στη συνέχεια θα λαμβάνει κάθε μήνα το ποσό των 384 ευρώ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα