Νέα
  • ΓΔ: 1217.75 +1.45%
  • Τζίρος: 79,25 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΣΑμεΑ: Συνταξιούχοι με αναπηρία δεν λαμβάνουν επίδομα λόγω έλλειψης λογισμικού στον e-ΕΦΚΑ

Επιστολή σχετικά με την έλλειψη απαιτούμενου λογισμικού συστήματος για τη χορήγηση του επιδόματος ανικανότητας σε συνταξιούχους με αναπηρία του e-ΕΦΚΑ απευθύνει η ΕΣΑμεΑ στον διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ, μέσω της υπηρεσίας της «Διεκδικούμε Μαζί», έχει γίνει αποδέκτης πολλών διαμαρτυριών από άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που έχουν συνταξιοδοτηθεί βάσει του Π.Δ. 169/1997.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι με αναπηρία δικαιούνται πλήρη σύνταξη γήρατος με ειδικές διατάξεις και επιπρόσθετα το επίδομα ανικανότητας, όπως για παράδειγμα οι συνταξιούχοι με αναπηρία όρασης.

Ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση, υπάρχουν περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν εργαστεί σε Ν.Π.Δ.Δ. με ειδικό καθεστώς ΙΚΑ και εδώ και πολλούς μήνες, δεν έχουν λάβει το επίδομα ανικανότητας που δικαιούνται, καθώς υπάρχει ζήτημα στην έκδοση σχετικής απόφασης από τον e- ΕΦΚΑ λόγω έλλειψης κατάλληλου λογισμικού, όπως αναφέρουν υπάλληλοι του e - ΕΦΚΑ μετά από σχετική επικοινωνία που είχε η υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί».

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις συνταξιούχων με αναπηρία που έχουν αιτηθεί το επίδομα ανικανότητας εδώ και 40 μήνες και έως σήμερα δεν το έχουν λάβει, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον Διοικητή να προβεί στις ανάλογες ενέργειες ώστε να τεθεί σε λειτουργία το απαιτούμενο λογισμικό για την απόδοση του επιδόματος ανικανότητας στους δικαιούχους συνταξιούχους με αναπηρία. Σε διαφορετική περίπτωση να υπολογιστεί το ποσό του επιδόματος ανικανότητας με χειρόγραφο τρόπο και να πραγματοποιηθεί άμεσα η απόδοσή του.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα