Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΦΚΑ: Αυξάνεται το κατώτατο όριο των συντάξεων χηρείας

Πηγή: Pixabay

Μια ιδιαίτερα σημαντική ρύθμιση για τις συντάξεις χηρείας περιλαμβάνει η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στο νομοσχέδιο «Σπίτι μου».

Σύμφωνα με την τροπολογία προβλέπεται πλέον ότι η κατώτατη σύνταξη λόγω θανάτου θα αναπρσσαρμόζεται ετησίως κατά τον ίδιο τρόπο που προβλέπεται στο νόμο 4387/2016 και για τις υπόλοιπες συντάξεις, ενσωματώνοντας την επίδραση του πληθωρισμού και της ανάπτυξης.

Με τον τρόπο αυτό διορθώνεται μια ακόμα παράλειψη του «νόμου Κατρούγκαλου» που δεν είχε συμπεριλάβει  τις συντάξεις χηρείας στον μηχανισμό αύξησης. Με την προτεινόμενη διάταξη και αυτές οι συντάξεις θα αυξηθούν κατά 7,75%  από 1η Ιανουαρίου 2023.

Μετά τη ρύθμιση αυτή το αποτέλεσμα θα είναι το κατώτατο όριο των συντάξεων χηρείας να πάει στα 413€ από 384€ που είναι σήμερα και θα παρέμενε το ίδιο τον Ιανουάριο του 2023 καθώς δεν είχε προβλεφτεί η αναπροσαρμογή του μαζί με τις υπόλοιπες συντάξεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ