Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΦΚΑ: Κλείδωσε η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου - Πότε πιστώνονται τα ποσά

Συντάξεις
Πηγή: Eurokinissi

Κλείδωσαν οι ημερομηνίες πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων του ΕΦΚΑ για τον μήνα Απρίλιο, έπειτα από σχετική εισήγηση προς το ΔΣ του ΕΦΚΑ. Οι πληρωμές θα γίνουν μετά την αργία της 25ης Μαρτίου και ειδικότερα από τις 28 μέχρι και τις 30 Μαρτίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο:

  • Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Τρίτη 28 Μαρτίου και η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα Δευτέρας.
  • Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, εφόσον το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, θα πληρωθούν την Τετάρτη 29 Μαρτίου. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης.
  • Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8, θα πληρωθούν την Πέμπτη 30 Μαρτίου, με την καταβολή να γίνεται το απόγευμα της Τετάρτης.

►Διαβάστε επίσης: Συντάξεις: Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα προσωπικής διαφοράς - Ποσά και δικαιούχοι

Τι ποσά θα δουν οι συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους το ποσό που είδαν τέλη Ιανουαρίου, όταν πληρώθηκαν οι συντάξεις Φεβρουαρίου και αυτό θα είναι το ποσό που θα βλέπουν από εδώ και στο εξής οι συνταξιούχοι.

►Διαβάστε επίσης: ΕΦΚΑ: Πληρώθηκαν μεγαλύτερες συντάξεις το Μάρτιο λόγω... λάθους - Πειθαρχικός έλεγχος

Στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν πληρώθηκαν οι συντάξεις Μαρτίου σε 572.000 συνταξιούχους πληρώθηκαν κατά λάθος μεγαλύτερα ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ. Συνεπώς, τα ποσά που είδαν μισό εκατομμύριο συνταξιούχοι στο τέλος Φεβρουαρίου δεν θα επαναληφθούν. Τα υπερβάλλοντα ποσά θα συμψηφιστούν με τις αυξήσεις του 2024 στο τέλος του έτους.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα