Νέα
 • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
 • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΕΦΚΑ-Συντάξεις: Ολοκληρώνονται οι πληρωμές για το επίδομα προσωπικής διαφοράς

ΑΤΜ / Πηγή: Intime
ΑΤΜ / Πηγή: Intime

Μέχρι τις 18:30 σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου, θα έχουν ολοκληρωθεί από τον ΕΦΚΑ όλες οι πληρωμές για το επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους 200 - 300 ευρώ σε συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση ή πήραν αύξηση μικρότερη από 7%. Οι καταβολές ξεκίνησαν σταδιακά από χθες Πέμπτη 30 Μαρτίου το απόγευμα και ολοκληρώνονται σε περίπου δυο ώρες. 

Συνεπώς, όλοι οι δικαιούχοι συνταξιούχοι θα πρέπει να δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το εφάπαξ έκτακτο επίδομα, το αργότερο μέχρι τις 19:00 σήμερα, Παρασκευή 31 Μαρτίου το απόγευμα. Νωρίτερα, σήμερα, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ είχαν υποστεί βραχεία προσωρινή διακοπή, η οποία οφειλόταν σε τεχνικούς λόγους που επηρέασαν τη λειτουργία των Δικτυακών Συνδέσεων του Φορέα (Δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ») στις Υποδομές του Κυβερνητικού Νέφους (G-Cloud) της ΓΓΠΣ και ειδικότερα τη διαδικασία αυθεντικοποίησης χρηστών με κωδικούς Taxisnet. 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η ηλεκτρονική υπηρεσία λειτουργεί πλέον κανονικά και ΕΔΩ μπορούν οι συνταξιούχοι να βλέπουν αν δικαιούνται το έκτακτο επίδομα και αν όχι γιατί.     

Δικαιούχοι του έκτακτου αυτού επιδόματος είναι οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, οι οποίοι παράλληλα έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων (καθαρό ποσό προ φόρου) έως 1.600 ευρώ. 

Το ποσό του επιδόματος προσωπικής διαφοράς είναι κλιμακούμενο, από 200, 250, έως και 300 ευρώ. Το ύψος της ενίσχυσης εξαρτάται από το ύψος της σύνταξης και από το εάν κατά το προηγούμενο διάστημα ο συνταξιούχος είδε κάποιου είδους ωφέλεια από τις αυξήσεις που δόθηκαν.

►300 ευρώ θα λάβει η πλειονότητα των συνταξιούχων και συγκεκριμένα:

 • Συνταξιούχοι με ποσά από 800 έως 1000 ευρώ, που δεν πήραν καθόλου αύξηση. 
 • Συνταξιούχοι με ποσά έως 800 ευρώ, οι οποίοι έλαβαν μεν την επιταγή ακρίβειας των Χριστουγέννων ύψους 250 ευρώ, αλλά δεν πήραν καθόλου αύξηση. 
 • Συνταξιούχοι με άθροισμα κύριων συντάξεων 1.000 έως 1.100 ευρώ, που επίσης δεν έλαβαν αύξηση λόγω προσωπικής διαφοράς και είχαν μικρή ωφέλεια από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. 

►250 ευρώ θα λάβουν:

 • Συνταξιούχοι με άθροισμα συντάξεων από 1.100 έως 1.600 ευρώ, οι οποίοι δεν έλαβαν αυξήσεις και είχαν μικρή ωφέλεια από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 
 • Συνταξιούχοι με άθροισμα συντάξεων έως 1.100 ευρώ, που δεν είδαν ακέραια την αύξηση του 7,75% αλλά πήραν μικρότερη αύξηση έως 3,49%. 

►200 ευρώ θα λάβουν:

 • Συνταξιούχοι με συντάξεις από 1.100 έως 1.600, που έλαβαν αύξηση έως 3,49%. 
 • Συνταξιούχοι με άθροισμα συντάξεων έως 1.100 ευρώ, που πήραν αύξηση από 3,5% έως 6,9%. 

Υπενθυμίζεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων. Επίσης, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή του ΕΦΚΑ.

Οι συνταξιούχοι (δικαιούχοι και μη) της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα τεθεί σε λειτουργία αύριο στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στην επιλογή: «ηλεκτρονικές υπηρεσίες» για «συνταξιούχους».  Ο τίτλος της υπηρεσίας είναι: Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ