Νέα
 • ΓΔ: 1237.32 +1.57%
 • Τζίρος: 80,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χατζηδάκης: Οι συντάξεις πλέον εκδίδονται πιο γρήγορα από ό,τι στη Γερμανία ή τη Γαλλία

Πηγή: Eurokinissi

Πλέον οι συντάξεις εκδίδονται μεσοσταθμικά σε δύο μήνες, πιο γρήγορα δηλαδή από ό,τι στη Γερμανία και τη Γαλλία, τονίζει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων του, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι «Σε όλες τις καινοτόμες μεταρρυθμίσεις που θεσπίσαμε, οι δήθεν προοδευτικοί ήταν απέναντι. Όλοι αυτοί οι κοινωνικά ευαίσθητοι προτιμούν μάλλον τους πολίτες σε απελπισία!».

Υπογραμμίζοντας την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ, ο υπουγός αναφέρθηκε στις 7 σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης:

 1. Ενοποίηση των 88 βάσεων δεδομένων του σε ένα Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα.
 2. Ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των πολιτών.
 3. Διασύνδεση του ΕΦΚΑ με το Πληροφορικό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.
 4. Υλοποίηση 15 νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών τους 15 επόμενους μήνες.
 5. Επέκταση του θεσμού των υπαλλήλων ροής και υποδοχής.
 6. Ριζική ανακαίνιση όλων των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ.
 7. Ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κ. Χατζηδάκη:

«Ανάμεσα σε μια δράκα συνδικαλιστών και δήθεν προοδευτικών από τη μια και στους πολλούς ανυπεράσπιστους Έλληνες από την άλλη, έχω καθήκον να υπερασπίζομαι τους πολλούς ανυπεράσπιστους Έλληνες! Εκείνους που περίμεναν μήνες ή και χρόνια τη σύνταξή τους, που δεν τους σήκωνε κανένας το τηλέφωνο στον ΕΦΚΑ. Το είχα ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα το Υπουργείο Εργασίας. Σήμερα τα αποτελέσματα της προσπάθειάς μας είναι ορατά. Όσα πετύχαμε λοιπόν στον ΕΦΚΑ, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουμε παρουσιάσαμε χθες σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής. 

Το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων έχει αντιμετωπιστεί. 570.000 συντάξεις βγήκαν σε 27 μήνες, δηλαδή 1 στους 16 Έλληνες έλαβε την κύρια σύνταξή του το 2021, το 2022 και τους τρεις πρώτους μήνες του 2023. Και πλέον οι συντάξεις εκδίδονται μεσοσταθμικά σε 2 μήνες, πιο γρήγορα δηλαδή από ό,τι στη Γερμανία και τη Γαλλία! Ταυτόχρονα, το 1555 έδωσε τέλος στο χάος με τα κατεβασμένα τηλέφωνα. 5,6 εκατ. κλήσεις έχουν απαντηθεί, με το 70% να αφορά ζητήματα του ΕΦΚΑ. Για να το πετύχουμε αυτό, προσπαθήσαμε να σκεφτούμε «έξω από το κουτί», λύσεις κοινής λογικής. Σε όλες τις καινοτόμες μεταρρυθμίσεις που θεσπίσαμε, οι δήθεν προοδευτικοί ήταν απέναντι. Όλοι αυτοί οι κοινωνικά ευαίσθητοι προτιμούν μάλλον τους πολίτες σε απελπισία!

Διαβάστε επίσης: Χατζηδάκης: Οι 7 μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν τον ΕΦΚΑ στη νέα εποχή

Μπορεί να ρωτήσει κάποιος: «αρκούν όλα αυτά που κάνατε μέχρι σήμερα;». Όχι! Και γι’ αυτό προχωρούμε μπροστά, για να κάνουμε τον ΕΦΚΑ ακόμα πιο φιλικό στους ασφαλισμένους: Με την ενοποίηση των 88 βάσεων δεδομένων του σε ένα Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα. Με την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βίου όλων των πολιτών. Με τη διασύνδεση του ΕΦΚΑ με το Πληροφορικό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Με την υλοποίηση 15 νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών τους 15 επόμενους μήνες. Με την επέκταση του θεσμού των υπαλλήλων ροής και υποδοχής. Με τη ριζική ανακαίνιση όλων των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των νέων Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών. Όλα αυτά είναι σημαντικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα φέρουν τον ΕΦΚΑ στη νέα εποχή και θα αλλάξουν την καθημερινότητα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων.

Είναι χρέος μας όχι μόνο να υλοποιήσουμε τις παραπάνω 7 μεταρρυθμίσεις, αλλά και να διαφυλάξουμε όσες έχουν  ήδη γίνει τα τελευταία χρόνια στον ΕΦΚΑ. Για να μην δημιουργηθούν πάλι βουνά από εκκρεμείς συντάξεις. Και για να μη βιώσουν ποτέ ξανά οι πολίτες την αμηχανία να ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή αξιοπρέπεια και σεβασμό στα χρόνια που εργάστηκαν και προσέφεραν στην ελληνική κοινωνία!

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα