Νέα
  • ΓΔ: 903.33 +0.84%
  • Τζίρος: 54,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνταξιούχοι που εργάζονται: Αυξήσεις και αναδρομικά μέχρι τέλος Μαρτίου

ΑΤΜ / Πηγή: Intime
ΑΤΜ / Πηγή: Intime

Αυξήσεις και αναδρομικά θα πρέπει να δουν σύντομα οι συνταξιούχοι που εργάζονται με πρώτους στη λίστα αυτών που θα πάρουν τα σχετικά ποσά να είναι αυτοί του Δημοσίου.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς στην πρωινή εκπομπή του Open «Τώρα ό,τι συμβαίνει», οι αυξήσεις και τα αναδρομικά που δουν οι συνταξιούχοι που εργάζονται σχετίζονται από τον νόμο που τέθηκε σε ισχύ την 1η Μαρτίου του 2020, αλλά δεν εφαρμόζεται. Ο νόμος αυτός προβλέπει μικρότερη περικοπή στις συντάξεις των συνταξιούχων που εργάζονται στο 30% αντί του 60%. Δηλαδή, για παράδειγμα, στα 1.000 ευρώ, ο εργαζόμενος συνταξιούχος λάμβανε 400 ευρώ, ενώ τώρα θα παίρνει 700 ευρώ.

Αυτοί που θα δουν άμεσα την αύξηση είναι αυτοί που είτε θα βγουν τώρα στη σύνταξη είτε θα πιάσουν τώρα δουλειά, οι υπόλοιποι έχουν λαμβάνειν αναδρομικά. Πρώτοι στη λίστα αυτών που θα λάβουν στις 29 Μαρτίου τα αναδρομικά 12μηνου είναι περίπου 400 συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Σημειώνεται ότι οι συνταξιούχοι που αναμένουν αύξηση και αναδρομικά είναι περίπου 200.000. Συγκεκριμένα, αφορούν σε ποσοστά αναπλήρωσης από τον Οκτώβριο του 2020 και στην απασχόληση μετά τη συνταξιοδότηση από τον Μάρτιο του 2020.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ