Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Αλλαγή φρουράς στην Διοίκηση του ΕΦΚΑ - Αποχωρεί ο Παναγιώτης Δουφεξής

ΕΦΚΑ
Πηγή: Eurokinissi

Αποχωρεί από τη θέση του Διοικητή του ΕΦΚΑ ο Παναγιώτης Δουφεξής, που ανέλαβε τα ηνία του ασφαλιστικού γίγαντα από τον προκάτοχό του Χρήστο Χάλαρη τον Μάιο του 2021, αφού πρώτα είχε υπηρετήσει ως διευθυντής των γραφείων δυο υπουργών Εργασίας, του Γιάννη Βρούτση και του Κωστή Χατζηδάκη.

Επί Κωστή Χατζηδάκη μεταπήδησε από τον 8ο όροφο της οδού Σταδίου και το γραφείο του υπουργού στην Διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης της χώρας.

Η αλλαγής φρουράς στην Διοίκηση του Οργανισμού αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως - εκτός ιδιαίτερου απροόπτου - αύριο Παρασκευή ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη αποφασιστεί το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει τα ηνία του ΕΦΚΑ. Οι ίδιες πηγές δείχνουν ένα πρόσωπο μέσα από την σημερινή διοικητική ομάδα του Οργανισμού, ο οποίος θα αναβαθμιστεί και θα αναλάβει την θέση του Διοικητή.

Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Βαρβέρη, τον πρώτο εκ των υποδιοικητών, με βασική αρμοδιότητα την ψηφιοποίηση των συντάξεων, φαίνεται πως κείται εγγύτερα στην πολιτική ηγεσία της οδού Σταδίου. 

Σε κάθε περίπτωση, όπως σχολίαζαν στην «Η» πηγές με γνώση των εξελίξεων, «το κουμπί για την αλλαγή φρουράς έχει πατηθεί από το υπουργείο Εργασίας», καθώς ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τον Διοικητή του Φορέα, Παναγιώτη Δουφεξή να τον διευκολύνει, υποβάλλοντας την παραίτηση του

Ο νέος Διοικητής θα έχει να αντιμετωπίσει αρκετές προκλήσεις, με πρώτη και κυριότερη την εφαρμογή των fast track επικουρικών συντάξεων και την εκκαθάριση του όγκου των εκκρεμοτήτων, την εφαρμογή στην πράξη των διατάξεων του νέου ασφαλιστικού νομοσχέδιου που έρχεται τις επόμενες ημέρες και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως επίσης και όλα τα πάγια ζητήματα της κοιννωικής ασφάλισης.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ