Νέα
  • ΓΔ: 1273.33 -0.01%
  • Τζίρος: 81,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

e-ΕΦΚΑ: Επί τάπητος η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων συνταξιούχων, εν όψει νέας πιλοτικής υπηρεσίας

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κ. Κώστα Μενουδάκο και επίτιμο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, είχε χθες, 7 Νοεμβρίου 2023, ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ, κ. Αλέξανδρος Βαρβέρης, με στόχο τη διασφάλιση της δέουσας προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των εν δυνάμει συνταξιούχων, που θα ενημερώνονται από τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο λειτουργίας της νέας καινοτόμας δράσης, την οποία αναπτύσσει.

Η εν λόγω υπηρεσία, που θα ξεκινήσει πιλοτικά στις αρχές του 2024 από τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, προβλέπει ότι ο ασφαλισμένος θα ενημερώνεται τηλεφωνικά από τον e-ΕΦΚΑ, έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης, για τη δυνατότητα συνταξιοδότησής του και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα πρέπει να προσκομίσει.

Μέσω της νέας υπηρεσίας, επιδιώκεται αφενός μεν να αποφευχθεί κάθε ταλαιπωρία του ασφαλισμένου αφετέρου δε να εκδοθεί ταχύτερα η σύνταξή του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ουσιαστικά, ο e-ΕΦΚΑ εγκαινιάζει υπηρεσίες, όπου, για πρώτη φορά, το κράτος θα πηγαίνει στον πολίτη και όχι ο πολίτης στο κράτος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα