Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνταξιούχοι: Εξώδικο στον ΕΦΚΑ για τα λάθη στον επανυπολογισμό

Εξώδικο προς τον ΕΦΚΑ απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, επαναφέροντας στο προσκήνιο το πρόβλημα με τον λανθασμένο επανυπολογισμό των συντάξεων, για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από τις 13 Μαΐου 2016, ημερομηνία έναρξης ισχύος του «νόμου Κατρούγκαλου».

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων προειδοποιούν ότι αν δεν αντιμετωπιστεί το ζήτημα, θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, την οποία χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη».

Όπως αναφέρεται στο εξώδικο, με τον σχετικό νόμο (ν.4387/2016), δίνεται η ευκαιρία να επανυπολογιστούν οι περιπτώσεις που αφορούν την παράλληλη σύνταξη, ενώ έχουν υποβληθεί και αιτήσεις προς τον Φορέα, από συνταξιούχους οι οποίοι ζητούν αντί για 2η σύνταξη, να υπάρξει προσαύξηση στην ήδη υπάρχουσα (εφαρμογή του νόμου).

Στο εξώδικο αναφέρονται τα παραδείγματα 90 συνταξιούχων που είναι μέλη του Δικτύου και τα οποία έχουν προβεί σε σχετικό αίτημα προς τον ΕΦΚΑ, ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος.

Το ΕΝΔΙΣΥ υπογραμμίζει ότι για τα 90 μέλη του, που συμπεριλήφθηκαν στο εξώδικο, ο ΕΦΚΑ όφειλε να απαντήσει αναλυτικά στα ανωτέρω ερωτήματα εντός δύο μηνών, κάτι που δεν συνέβη.

Το Δίκτυο θεωρεί ότι έχουν γίνει λάθη στον α’ επανυπολογισμό και εντελώς αυθαίρετα ο ΕΦΚΑ προχωράει και σε β’ επανυπολογισμό, σύμφωνα με το «νόμο Βρούτση», χρησιμοποιώντας λανθασμένα δεδομένα ως βάση.

Συνέπεια χιλιάδες συνταξιούχοι με παράλληλη ασφάλιση, να λαμβάνουν μικρότερες συντάξεις από αυτές που θα έπρεπε.

Το ΕΝΔΙΣΥ ζητά συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΦΚΑ, ώστε να ενημερωθούν για το πώς έχει γίνει ο επανυπολογισμός των δύο κύριων παράλληλων συντάξεων από την 1.1.2019 και μετά, ώστε να δοθούν πειστικές απαντήσεις στους θιγόμενους συνταξιούχους.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα