Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ασφαλισμένοι με τίτλο κτίσης: Πώς και για ποιο λόγο θα εκδίδεται η βεβαίωση απογραφής - Τα βήματα

«Βεβαίωση Απογραφής Ασφαλισμένου με Τίτλο Κτήσης» ονομάζεται η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του έχει θέσει σε λειτουργία ο ΕΦΚΑ  για την επιτάχυνση και απλοποίηση της διαδικασίας χορήγησης βεβαιώσεων.

Διαβάστε επίσης: Ψηφιακή κάρτα: Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι - Ποιες είναι οι νέες προθεσμίες για την υποβολή στοιχείων

Πότε θα εκδίδεται 

Η βεβαίωση απογραφής για αμειβόμενους με τίτλο κτήσης χορηγείται σε ασφαλισμένους που είτε δηλώνουν υπεύθυνα την πρόθεση παροχής υπηρεσιών αμειβόμενου με Παραστατικά Παρεχόμενων Υπηρεσιών (Π.Π.Υ.), είτε υποβάλλουν αντίγραφο της σύμβασης τους ηλεκτρονικά και εκδίδεται μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ και της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Κατ΄εξαίρεση, η βεβαίωση μπορεί να εκδίδεται μετά από αίτηση των ασφαλισμένων στις Οργανικές Μονάδες του e-ΕΦΚΑ, εφόσον δεν είναι δυνατή η έκδοση τους ηλεκτρονικά.

ΕΦΚΑ
Πηγή: Eurokinissi

Πού χρησιμεύει

Μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας δίνεται η δυνατότητα δήλωσης της ιδιότητας των προσώπων που αμείβονται με Παραστατικά Παρεχόμενων Υπηρεσιών (τίτλο κτήσης – πρώην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης) καθώς και της ημερομηνίας έναρξης της ιδιότητας η οποία θα προκύπτει κατόπιν υποβολής υπεύθυνης δήλωσης του ασφαλισμένου.

Η υπηρεσία θα παρέχεται σε ασφαλισμένους οι οποίοι έχουν ήδη απογραφεί στο Μητρώο του e-ΕΦΚΑ και θα αμείβονται με Παραστατικά Παρεχόμενων Υπηρεσιών (τίτλο κτήσης – πρώην απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης).

Προβλέπεται μεταξύ άλλων, ότι «οι παντός τύπου βεβαιώσεις, αποσπάσματα λογαριασμών ασφάλισης, ενημερωτικά σημειώματα, καθώς και το Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας που χορηγεί ο e-ΕΦΚΑ χορηγούνται και παραλαμβάνονται και μέσω διαδικτύου κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης των ενδιαφερόμενων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Διαβάστε επίσης: Eurostat: Κατά ενάμισι έτος πρέπει να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης το 2030

Η διαδικασία πρόσβασης

  • Η πρόσβαση στην νέα υπηρεσία γίνεται με  τους κωδικούς taxisnet και τον Α.Μ.Κ.Α..
  • Ο ασφαλισμένος επιλέγει από το μενού «Έκδοση Βεβαίωσης Απογραφής». Στη συνέχεια συμπληρώνει το πεδίο «Ημ/νία Έναρξης Σύμβασης» μέσω του αναδυόμενου παραθύρου του ημερολογίου
  • Δηλώνει υπεύθυνα την παροχή υπηρεσιών αμειβομένου με Παραστατικό Παρεχόμενων Υπηρεσιών πατώντας στο σχετικό checkbox
  •  Ολοκληρώνει την διαδικασία πατώντας το λειτουργικό πλήκτρο «Δήλωση"
  •  Εμφανίζεται επιβεβαιωτικό μήνυμα «Η διαδικασία εκτελέστηκε επιτυχώς. Τέλος , εκτυπώνει την βεβαίωση απογραφής μέσω του συνδέσμου που εμφανίζεται στην οθόνη.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα