Νέα
  • ΓΔ: 858.93 -4.66%
  • Τζίρος: 117,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΦΚΑ: Νέα «ραβασάκια» εισφορών μετά τα λάθη στα μπλοκάκια

Νέα ειδοποιητήρια -με διορθωμένο το ποσό καταλογισμού- θα δουν στον προσωπικό τους λογαριασμό στο e-Εfka οι παράλληλα απασχολούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες με παράλληλη μισθωτή εργασία για το 2020, οι οποίοι διαπίστωσαν λάθη στα ειδοποιητήρια.

Όπως διαπίστωσαν μεγάλα λογιστικά γραφεία, η εκκαθάριση που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έχει σημαντικά λάθη, την ώρα που οι ασφαλισμένοι για τους οποίους προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν τις εισφορές έως το τέλος του μηνός. Θυμίζουμε ότι η καταβολή μπορεί να γίνει σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση εκκαθάρισης να πρέπει να καταβληθεί για να θεωρείται εμπρόθεσμη έως 31/8/2021.

Τα λάθη αφορούν το 3% των χρεωστικών ειδοποιητηρίων

Κύκλοι του ΕΦΚΑ ενημερώνουν ότι για τα λάθη, που αφορούν μόνο το 3% των χρεωστικών ειδοποιητηρίων, ευθύνονται τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και οι εργοδότες που δεν υπέβαλαν στις σωστές χρονικές περιόδους τις ΑΠΔ για τις μισθωτές υπηρεσίες.

Τα λάθη είχαν ως αποτέλεσμα ασφαλισμένοι που με τις εισφορές τους από τη μισθωτή εργασία καλύπτουν κατά πολύ τις εισφορές της δεύτερης ασφαλιστικής κατηγορίας για κύρια και επικουρική ασφάλιση των μη μισθωτών (262 ευρώ μαζί με την εισφορά υπέρ ανεργίας), να καλούνται να καταβάλουν σημαντικά ποσά, ως υπολειπόμενη οφειλή.

Ο ΕΦΚΑ καλεί τους ασφαλισμένους αφενός να απευθυνθούν στα λογιστήριά τους και αφετέρου να αναμένουν το διορθωμένο ποσό το οποίο, όπως διαβεβαιώνει ο φορέας, θα αναρτηθεί έως τέλος Αυγούστου.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα