Νέα
  • ΓΔ: 898.63 -0.74%
  • Τζίρος: 96,60 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εθνική Τράπεζα: Δικαιώθηκε στον Αρειο Πάγο για τους συνταξιούχους

Εθνική Τράπεζα / Πηγή: Intime
Εθνική Τράπεζα / Πηγή: Intime

Ο Άρειος Πάγος, μετά την απευθείας αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει η Εθνική Τράπεζα «πιλοτικά», προκειμένου να υπάρξει άμεση δικαστική κρίση του Ανώτατου Δικαστηρίου, έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της Τράπεζας.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Τράπεζα είχε προσφύγει στον Άρειο Πάγο και είχε καταθέσει αίτηση αναίρεσης της υπουργικής τροπολογίας του 2019, με την οποία 17.000 συνταξιούχοι της ΕΤΕ που λαμβάνουν επικουρική σύνταξη από το ΛΕΠΕΤΕ, μεταφέρθηκαν στο ΕΤΕΑΕΠ και η Εθνική Τράπεζα υποχρεούτο να καταβάλλει 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο για την επόμενη 5ετία.

Τελικά, η προσφάτως εκδοθείσα υπ’ αριθμόν 1238/2020 απόφαση του Β1 πολιτικού τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η Τράπεζα ουδέποτε είχε αναλάβει την υποχρέωση να καλύπτει τα ελλείματα του Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε, ούτε είχε εγγυηθεί το ύψος των ποσών των καταβαλλομένων επικουρικών συντάξεων και ότι η μόνη υποχρέωση που έχει (η Τράπεζα) συνίσταται στην καταβολή των εργοδοτικών εισφορών της.

Με τις ανωτέρω κρίσεις του ο Άρειος Πάγος δικαίωσε την ΕΤΕ ως προς το κρίσιμο ζήτημα της ρητής επιφύλαξης της Τράπεζας περί αποκλεισμού κάθε δέσμευσής της για το μέλλον ως προς τη χρηματοδότηση του Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ