Νέα
  • ΓΔ: 891.84 +1.51%
  • Τζίρος: 50,06 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιδρυμα Ευγενίδου: Podcasts με αφηγήσεις για τη ζωή μεγάλων επιστημόνων

Το ίδρυμα Ευγενίδου
Πηγή: eef.edu.gr

Μια εμπειρία αφηγηματικής εκπαίδευσης προσφέρει το Ίδρυμα Ευγενιδού, δημιουργώντας podcasts για τη ζωή και το έργο μεγάλων επιστημόνων.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Επιστήμονες που Εύρηκαν για την ανθρωπότητα» και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου και της Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Σκοπός των podcast είναι η επιστημονική ενημέρωση για την ζωή και τα έργα μεγάλων επιστημόνων, που διαμόρφωσαν τις επιστήμες όπως τις γνωρίζουμε σήμερα.

Πρόκειται για μια αφηγηματική εμπειρία που θα ταξιδέψει γονείς και παιδιά στις φυσικές επιστήμες και την τεχνολογία, μέσω της αφήγησης των μοναδικών ιστοριών ανθρώπων που άλλαξαν την ρότα της επιστήμης. Με τον τρόπο αυτό οι ακροατές εκπαιδεύονται και ενημερώνονται καλλιεργώντας την φαντασία τους σε οποιοδήποτε σημείο και ώρα το επιθυμούν, από τον υπολογιστή ή από κινητή συσκευή, χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, το πρώτο επεισόδιο των επιστημονικά τεκμηριωμένων podcasts έχει θέμα τη ζωή του Αρχιμήδη, μίας από τις μεγαλύτερες μεγαλοφυΐες της αρχαιότητας, που έμελλε να καθορίσει βασικές αρχές στα μαθηματικά και την μηχανική. Θα ακολουθήσουν βιογραφίες και άλλων μεγάλων επιστημόνων όπως ο Ερατοσθένης, ο Αρίσταρχος, ο Κοπέρνικος, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, η Υπατία, ο Γαλιλαίος, η Ελίζαμπεθ Μπλάκγουελ, κ.ά.

Η δημιουργία της σειράς podcasts πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο» του «Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΕΣ

Περισσότερα