Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Χώροι σε αναμονή: Το φωτογραφικό λεύκωμα από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Άδειο το θέατρο της Επιδαύρου / Πηγή: greekfestival.gr
Θέατρο της Επιδαύρου / Πηγή: greekfestival.gr

Νέο φωτογραφικό λεύκωμα από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κυκλοφορεί εντός της εβδομάδας στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, όλης της περιφέρειας, αλλά και ηλεκτρονικά μέσω του e-shop της Κάπα Εκδοτικής.

«Χώροι σε αναμονή» ονομάζεται και αποτυπώνει φωτογραφικά τα θέατρα και τα φεστιβάλ στην εποχή της πανδημίας.

Στη συλλεκτική έκδοση απεικονίζονται:

  • το Ελληνικό Φεστιβάλ Πειραιώς 260
  • το Ηρώδειο
  • η Μικρή και Μεγάλη Επίδαυρος

Ο φωτογράφος των «άδειων θεάτρων» είναι ο Μιχάλης Κουκλίνας. Σε όλους τους παραπάνω χώρους, ακυρώθηκαν θεατρικές παραστάσεις, λόγω της πανδημίας.

«Ένα απτό και πολύτιμο ίχνος της έλλειψης του ζωντανού θεάματος, που η πανδημία μάς έχει στερήσει βιώνοντας μια εποχή αφύσικης ακινησίας», σημειώνει στον πρόλογο της έκδοσης, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου.

«Από τον Μάρτιο και μετά, η εορταστική ατμόσφαιρα στα γραφεία του Φεστιβάλ πέρασε από τόσες διακυμάνσεις, που ούτε η πιο πλούσια φαντασία δεν θα οραματιζόταν» συμπλήρωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια. «Ακόμα και αν κατορθώσαμε να διασώσουμε ένα θραύσμα, ένα μικρό υποσύνολο από τον συνολικό μας προγραμματισμό, το όλον είχε πια χαθεί. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, η εικόνα των άδειων θεάτρων βασάνιζε τον νου μας, ως σύμβολο μιας εποχής αφύσικης ακινησίας. Χωρίς καλλιτέχνες, χωρίς λόγια, δίχως εικόνες. Μια αίσθηση «ανοίκειου» αναδύεται σε κάθε σελίδα, αλλά, ταυτόχρονα, γινόμαστε μάρτυρες μιας ιερής βεβαιότητας: τα θέατρά μας, αρχαία και σύγχρονα, μας κοιτάζουν από τις σελίδες του λευκώματος διαμηνύοντας, μέσα απ' την εύγλωττη σιωπή τους, ότι θα είναι πάντα εκεί».

Σημειώνεται ότι το λεύκωμα κυκλοφορεί και σε αγγλική έκδοση.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΕΣ

Περισσότερα