Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανοίγει η αυλαία για το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ανοίγει η αυλαία για το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Πηγή: filmfestival.gr

Ετοιμάζεται η 23η διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και σε ανακοίνωσή της προσκαλεί τους σκηνοθέτες να καταθέσουν τα ντοκιμαντέρ τους στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το Φεστιβάλ στηρίζει τις ελληνικές παραγωγές μέσα από συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, τόσο στο πρόγραμμα, όσο και στην Αγορά του Φεστιβάλ.

Οι πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ είναι τα ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής, αφού άλλωστε φιλοξενούνται ανά δεκάδες κάθε χρόνο. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύονται οι τάσεις της εγχώριας παραγωγής, παρουσιάζοντας το έργο καθιερωμένων, καθώς και πολλά υποσχόμενων σκηνοθετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ, στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν έως 3 ελληνικά ντοκιμαντέρ, διάρκειας άνω των 70 λεπτών. Επίσης, έως 3 ντοκιμαντέρ άνω των 50 λεπτών, έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Newcomers για πρώτες ή δεύτερες ταινίες δημιουργών. Παράλληλα, έως δύο ελληνικά ντοκιμαντέρ άνω των 45 λεπτών θα μπορούν να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Film Forward, που δοκιμάζει τα όρια της φόρμας, κοιτάζοντας το ντοκιμαντέρ μέσα από ένα ριζοσπαστικό πρίσμα.

Το εν λόγω Φεστιβάλ βρίσκεται στον κατάλογο με τα κορυφαία του είδους, τα οποία επιλέχθηκαν από την Αμερικανική Ακαδημία Κιν/κών Τεχνών και Επιστημών, ώστε από κοινού να διαμορφώσουν την τελική λίστα των ντοκιμαντέρ που μπορούν να διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Με λίγα λόγια, η Ακαδημία δίνει τη δυνατότητα στα φιλμ που κερδίζουν το πρώτο βραβείο σε αυτά τα φεστιβάλ, να είναι αυτόματα στη λίστα επιλογής της κατηγορίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις ταινίες τους στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έως την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΕΣ

Περισσότερα