Νέα
  • ΓΔ: 1033.02 -0.04%
  • Τζίρος: 87,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ορχήστρα της Γης με μουσικούς από 197 χώρες

Η ορχήστρα της Γης με μουσικούς από 197 χώρες

Σχηματίστηκε η ορχήστρα της Γης από 197 μουσικούς, έναν από κάθε χώρα, η οποία στοχεύει να δώσει το παράδειγμα φυσικής δύναμης του ανθρώπου, που μπορεί να υπερβεί κάθε σύνορο αν συνεργαστεί με τους υπολοίπους. 

«Together is beautiful», δηλαδή «Μαζί είναι ωραία» ονομάζεται το πρώτο τραγούδι της ορχήστρας, το οποίο ηχογραφήθηκε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου και έπειτα μιξαρίστηκαν οι ηχογραφήσεις. 

Σήμερα, δόθηκε στη δημοσιότητα και ένα ντοκιμαντέρ, στο οποίο είναι καταγεγραμμένες οι ιστορίες ορισμένων από τους μουσικούς της ορχήστρας. 

«Ολόκληρος ο κόσμος κρατιέται χέρι-χέρι», με αυτή τη φράση παρομοίωσε η Olgha Nk, μέλος της Ορχήστρας της Γης από το Καμερούν, το εγχείρημα της ορχήστρας. Οι περισσότεροι από τους μουσικούς συμφωνούν με αυτή τη δήλωση, εκφράζοντας κυρίως το ενοποιητικό στοιχείο του σχεδίου τους

Η αρχή της σύμπραξης αυτής, ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια, αλλά μπήκε στην τελική ευθεία για την υλοποίηση της, τον Μάιο του 2019, όπου 57 από τα 197 μέλη της Ορχήστρας της Γης συναντήθηκαν στα Abbey Road Studios του Λονδίνου, θέτοντας τις βάσεις για το μουσικό σύνολο. 

Το σχέδιο αυτό υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του τιμημένου με BAFTA συνθέτη Τζορτζ Φέντον, αλλά πολλοί από τους μουσικούς αυτοσχεδίασαν γύρω από τις μελωδίες και τα θέματά του, συνδυάζοντας μουσικά στυλ και χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα που υπάρχουν μόνο στις χώρες τους. 

Ο Ρουμάνος μουσικός Μισέλ Κρέτσου δήλωσε ότι αισθάνεται πως το μουσικό αυτό κομμάτι ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο κόσμος αυτήν τη στιγμή, με «περισσότερες συνεργασίες με όλους». 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΕΣ

Περισσότερα