Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΕΣ

Η αντανάκλαση της αναπηρίας από το συγκρότημα RoDi 

RoDi music band-Μουσικό Φεστιβάλ: Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη / Πηγή: social media: Rodi Festival Music Band

«Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη - Reflection Of Disability in art», (RoDi), ονομάζεται ένα συγκρότημα που θα λάβει μέρος στο 3ο Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εν όψει της Παγκόσμιας ημέρας εθελοντισμού. Οι εθελοντές του συγκροτήματος δημιούργησαν ένα μουσικό βίντεο για να στείλουν το δικό τους μήνυμα για το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου. 

Το συγκρότημα RoDi Music Band που έχει δημιουργήσει η εθελοντική ομάδα από το 1ο ακόμη Φεστιβάλ, δημιουργώντας ένα μουσικό βίντεο, ερμηνεύοντας μια διασκευή του βραβευμένου με Όσκαρ μουσικού έργου του Nicola Piovani στο κλασικό φιλμ «La Vita è bella» (Η ζωή είναι ωραία), σε ελληνικούς στίχους από τη Λίνα Νικολακοπούλου. Την ιδέα για την επιλογή αυτού του κομματιού και για τη δημιουργία του βίντεο είχε η Βασιλεία Σταμούλη, ειδική παιδαγωγός, η οποία έκανε και την ενορχήστρωση. Την απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα έκανε η Γλυκερία Γκάτζιου, υπεύθυνη της δράσης ήταν Λένα Καραγιαννίδου, μουσικός στο ΚΔΑΠ Περαίας-Πρόσβαση και το video editing επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Αλέξης Λαζαρίδης. 

Το μήνυμα είναι σαφές, αλλά όπως δηλώνει η κ. Καραγιαννίδου, «καλό είναι να επαναλαμβάνεται. Όντως η ζωή είναι ωραία». Εκτός από το τραγούδι που ερμηνεύει η RoDi Music Band, το βίντεο περιλαμβάνει και μηνύματα από όλους του εθελοντές και τις εθελόντριες, τους οποίους η επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Βαρβάρα Βάμβουρα χαρακτηρίζει «το πρόσωπο» του Φεστιβάλ και «το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα». Η εθελοντική ομάδα αποτελείται από άτομα με και χωρίς αναπηρία, τα οποία εκπαιδεύονται μαζί και εργάζονται στον κοινό σκοπό. 

Την ίδια μέρα προβολής του βίντεο, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο της Ομάδας Εθελοντών του Φεστιβάλ, με τίτλο «Εθελοντισμός-Κοινωνική Αλληλεγγύη: ρόλοι, όροι, δικαιώματα και υποχρεώσεις», με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΕΣ

Περισσότερα