Νέα
  • ΓΔ: 1471.63 -0.65%
  • Τζίρος: 85,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΕΣ

«Φουαγιέ»: Μια ξεχωριστή παράσταση - αποκάλυψη για τις αγωνίες, τις φοβίες αλλά και τις μικρές καθημερινές χαρές

Ο Βασίλης Γεράνης, ένας άνεργος ηθοποιός εμφανίζεται σε μια προγραμματισμένη ακρόαση, και βρίσκει έναν λιγομίλητο άντρα που κάθεται στο πιάνο και του συστήνεται ως ο μουσικός της παράστασης και βοηθός του σκηνοθέτη.

Εκεί, στο φουαγιέ, εν αναμονή άλλης μιας οντισιόν, ξεδιπλώνεται μπροστά στους θεατές όλη του η ζωή! Τα αδιέξοδα, οι αγωνίες, οι φοβίες, αλλά και οι μικρές καθημερινές χαρές, η μουσική του, οι σχέσεις του με τους ανθρώπους καθώς και οι προσδοκίες του Βασίλη.

Του κάθε Βασίλη που θέλει να ζει, ν΄ αγαπά και ν΄ αγαπιέται, να γελά, να εκφράζεται και να τραγουδά.

Γιατί η ζωή μας «ένα κλικ είναι», όπως λέει και ο ίδιος πότε γελώντας, πότε κλαίγοντας και πότε τραγουδώντας…

Η ξεχωριστή παράσταση “Φουαγιέ” ένα ταξίδι στη μουσική και τις καθημερινές ανθρώπινες αναζητήσεις ανεβαίνει στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη». 

 

Οι άνθρωποι και τα... ποτάμια

«Κάποιοι άνθρωποι είναι σαν τα ποτάμια. Αλλάζουν διαρκώς»... Αυτή η φράση από το «Φουαγιέ», την θεατρική παράσταση «αποκάλυψη» λένε πολλοί στην θεατρική πιάτσα της Αθήνας, συνοψίζει το νόημα της ζωής αλλά και του ίδιου του έργου. Τι είναι η ζωή άλλωστε; Συνεχείς ανατροπές, καμιά σταθερά, σαν το ποτάμι. 

Στη σκηνή μπορεί να βρίσκονται μόνο δυο ηθοποιοί, αλλά ο χώρος γεμίζει με τις εκπληκτικές μελωδίες ενός πιάνου και τις εικόνες από την καθημερινότητά όλων μας. Ο αγώνας για επιβίωση, ο έρωτας, η μοναξιά, η μοναδικότητα του καθενός, η απόρριψη, η αυτοκαταστροφή, η απογοήτευση, η ζωή, ο θάνατος, η αποτυχία αλλά και η επιτυχία, η ελπίδα, η λύπη αλλά κατευθείαν και η χαρά.

Αυτή η διαρκής κυκλοθυμία της ζωής που δεν μας αφήνει να πλήξουμε, που αλλάζει τις σταθερές μας, που είναι το είναι μας, που καθορίζει την προσωπικότητά μας, ξετυλίγονται στη σκηνή του «Φουαγιέ.

Ο ήλιος που έχουμε μέσα μας, το φως που κρύβουμε ή που το καλύπτουν τα προβλήματα και η μάχη της καθημερινότητας, βγαίνει στην επιφάνεια. Και τότε η ανθρώπινη ζεστασιά πλημμυρίζει το σκηνικό και τους θεατές. 

Η διαρκής μάχη για την ευτυχία

Μια παράσταση άρτια σκηνοθετημένη από τη Νάντια Παπαηλιοπούλου, που στηρίζεται στο απίστευτο ταλέντο ενός πολλά υποσχόμενου ηθοποιού, του Γιάννη Βαρβαρέσου ο οποίος έρχεται από τη Θεσσαλονίκη για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μαζί του ένας εκπληκτικός πιανίστας, ο Μίλτος Πιστώφ, που συντροφεύει τον νεαρό «Βασίλη Γεράνη» στο ταξίδι της ζωής που κρατά 1,5 ώρα.

Οι μουσικές και τα τραγούδια γεμίζουν το θέατρο και «σπάνε» τους έξυπνους διαλόγους, αλλά και τους μελαγχολικούς μονολόγους του πρωταγωνιστή.

Όμως, το υπέροχο κείμενο του Νίκου Δημητρόπουλου δεν σε αφήνει να πλήξεις ποτέ. Ακριβώς γιατί κινείται σε μια λεπτή κόκκινη γραμμή. Σε μια ισορροπία «τρόμου», ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, ανάμεσα στην αποτυχία και την επιτυχία. Ανάμεσα στο κλάμα και στο γέλιο.

Γιατί αυτό είναι ο άνθρωπος. Μια εναλλαγή συναισθημάτων και μια διαρκής μάχη για την ευτυχία.

Και η γλυκόπικρη πλευρά της ζωής

Στο «Φουαγιέ» δίνεται ακριβώς αυτή η γλυκόπικρη πλευρά της ζωής. Για κάθε άνθρωπο που θέλει να αγαπά και να αγαπιέται, που θέλει να γελά αλλά και να κλαίει, που θέλει να τραγουδά και να χορεύει. Το εισιτήριο για τον θεατρικό ρόλο που διεκδικεί ο φιλόδοξος «Βασίλης Γεράνης», ίσως είναι και η ευκαιρία που του δίνεται για να ενταχθεί κάπου, να νιώσει ότι κάπου ανήκει.

Το «Φουαγιέ» ανεβαίνει ξανά το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαίου.

Ταυτότητα Παράστασης:

Συγγραφέας: Νίκος Μ. Δημητρόπουλος

Σηνοθεσία, Σκηνικά-Κοστούμια: Νάντια Παπαηλιοπούλου

Επιλογή τραγουδιών: Μίλτος Πιστώφ, Νάντια Παπαηλιοπούλου

Ηθοποιοί: Γιάννης Βαρβαρέσος (ερμηνεία, τραγούδι), Μίλτος Πιστώφ (ερμηνεία, πιάνο)

Πληροφορίες: Θέατρο «Τζένη Καρέζη»: Ακαδημίας 3, 106 71 Αθήνα, τηλ.: 2103636144, 2103644921

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΕΣ

Περισσότερα