Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΕΣ

Αυξάνονται οι τιμές των εισιτηρίων σε Μουσεία Τέχνης της Νέας Υόρκης

Αυξάνεται η τιμή του εισιτηρίου στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στα 30 δολάρια για τους ενήλικες με συνέπεια να είναι πλέον ένα από τα πιο ακριβά ιδρύματα τέχνης στη Νέα Υόρκη, και ένα από τα ακριβότερα στις ΗΠΑ.

Η απόφαση, για την οποία έγινε πρώτη φορά αναφορά σε δημοσίευμα των New York Times, ήρθε λίγο μετά την ανάλογη ανακοίνωση του Μουσείου Αμερικανικής Τέχνης Γουίτνεϊ ότι θα αυξήσει την τιμή του εισιτηρίου από 25 σε 30 δολάρια.

Σε ακόμη ένα Μουσείο στη Νέα Υόρκη, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης οι επισκέπτες καλούνται να πληρώσουν το ίδιο χρηματικό ποσό.

Οι διευθύνεις των πολιτιστικών ιδρυμάτων εξηγούν ότι οι αυξήσεις των εισιτηρίων οφείλονται στο μεταβαλλόμενο οικονομικό κλίμα.

Στην ανακοίνωση του Μουσείου Γουίτνεϊ επισημαίνεται ότι η κίνηση ήταν απαραίτητη για να διατηρηθούν το ίδρυμα και η αποστολή του να υποστηρίζει την τέχνη και τους καλλιτέχνες σε ένα τοπίο που αλλάζει έντονα από διάφορους παράγοντες, όπως ο πληθωρισμός, η αύξηση του κόστους και η επισκεψιμότητα που ακόμα δεν έχει επανέλθει σε επίπεδα προ πανδημίας.

Το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ συλλέγει και εκθέτει μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Σόλομον Ρ. Γκούγκενχαϊμ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΕΣ

Περισσότερα