Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΕΣ

Τζέιμς Μποντ: Πουλήθηκε το πιστόλι του έναντι 256.000 δολαρίων

Το διάσημο όπλο του james Bond πουλήθηκε σε δημοπρασία / Πηγή: AP

Πουλήθηκε το διάσημο πιστόλι Walther PP από την γνωστή κινηματογραφική ταινία του Τζέιμς Μποντ, που χρησιμοποίησε ο Σον Κόνερι. Ο οίκος πλειστηριασμών Julien's Auctions στο Μπέβερλι Χιλς ανακοίνωσε πως χθες Πέμπτη 3 Δεκεμβρίουτο διάσημο όπλο πουλήθηκε έναντι 256.000 δολάρια. 

Ο Αγοραστής ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος και το μόνο που έχει γίνει γνωστό γι’ αυτόν είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο Αμερικανό φαν των ταινιών. 

Ο Σον Κόνερι, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 90 ετών, κρατούσε αυτό το μικρό, χαρακτηριστικό πιστόλι στην ταινία του 1962 «Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Δρος Νο». Στην ταινία, ο βρετανός μυστικός πράκτορας λαμβάνει τη διαταγή να αλλάξει την παλιά Μπερέτα του με το Walther. «Οι Αμερικανοί της CIA ορκίζονται σ' αυτό το πιστόλι», διαβεβαιώνουν τον Μποντ. 

Γύρω στις 25 ταινίες αργότερα, το πιστόλι Walther, στις διάφορες εκδοχές του, παραμένει το όπλο που προτιμά ο 007

Το πιστόλι που πουλήθηκε χθες, το οποίο έχει εξουδετερωθεί, είναι ένα από τα δύο αξεσουάρ που χρησιμοποιήθηκαν από τον Σον Κόνερι στο πρώτο επεισόδιο του Τζέιμς Μποντ. Ανήκε στον οπλοποιό της ταινίας μέχρι την πώλησή του σε πλειστηριασμό το 2006. 

Το περίφημο Walther ήταν ένα από τα 500 συμβολικά αντικείμενα του χολιγουντιανού κινηματογράφου που διατέθηκαν προς πώληση από το Julien's Auctions. 

Στον κατάλογο περιλαμβανόταν επίσης το κράνος πιλότου καταδιωκτικού που φορούσε ο Τομ Κρουζ στο «Top Gun», το οποίο πουλήθηκε έναντι 108.000 δολαρίων

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΕΣ

Περισσότερα