Νέα
  • ΓΔ: 907.08 +0.84%
  • Τζίρος: 79,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σβήνει τον Μάιο μία από τις πρωτοπόρες υπηρεσίες του Ιντερνετ

Πηγή: Pinterest
Πηγή: Pinterest

Το Yahoo Answers, μια πλατφόρμα ερωτήσεων-απαντήσεων που ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 15 χρόνια και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα βοηθήματα πληροφόρησης -αλλά και παραπληροφόρησης- στο ίντερνετ, κλείνει οριστικά στις 4 Μαΐου, όπως μεταδίδει το CNN.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Yahoo, Verizon, ανακοίνωσε το κλείσιμο της πλατφόρμας με μια σύντομη ανακοίνωση στην αρχική σελίδα του Yahoo Answers. Το portal θα τεθεί σε λειτουργία «μόνο για ανάγνωση» στις 20 Απριλίου και οι χρήστες θα έχουν περιθώριο έως τις 30 Ιουνίου να κατεβάσουν όλες τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έχουν δημοσιεύσει στους λογαριασμούς τους.

«Είναι παράνομο να σκοτώνεις μυρμήγκια;»

«Ενώ κάποτε το Yahoo Answers ήταν σημείο-κλειδί για προϊόντα και υπηρεσίες, κατέστη λιγότερο δημοφιλές στο πέρασμα του χρόνου καθώς οι ανάγκες των μελών μας άλλαξαν», ανέφερε η Yahoo σε ένα email προς τους χρήστες τού Answers.

«Για τον λόγο αυτό, αποφασίσαμε να μετατοπίσουμε τους πόρους μας από το Yahoo Answers για να επικεντρωθούμε σε προϊόντα που εξυπηρετούν καλύτερα τα μέλη μας και ανταποκρίνονται στην υπόσχεση της Yahoo για παροχή αξιόπιστου περιεχομένου υψηλής ποιότητας», συνέχισε το email.

Στο Yahoo Answers, οι χρήστες μπορούσαν να υποβάλουν στο κοινό ερωτήσεις σχετικά με διάφορα πράγματα, ακόμα και τα πιο περίεργα -όπως εάν είναι παράνομο να σκοτώσουν ένα μυρμήγκι. Ενώ, όπως και σε άλλες «γωνίες» του διαδικτύου, το Yahoo Answers είχε γίνει ένα μέσο για να παρουσιάζονται θεωρίες συνωμοσίας. Για παράδειγμα, μία από τις κορυφαίες ερωτήσεις στον ιστότοπο σήμερα (Τρίτη) το πρωί ρωτάει: «Το Yahoo Answers κλείνει επειδή οι Συντηρητικοί έχουν αποκαλύψει ότι η Αμερική έχει καταληφθεί από τους σοσιαλιστές;».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ