Νέα
  • ΓΔ: 816.68 -0.30%
  • Τζίρος: 44,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Intel: Πρόβλεψη για μείωση κερδοφορίας εξαιτίας των προβλημάτων στην αγορά μικροτσίπ

Η Intel Corp αύξησε χθες, Πέμπτη, την προοπτική των ετήσιων πωλήσεών της μετά την εκρηκτική αύξηση της ζήτησης προσωπικών υπολογιστών, αλλά η πρόβλεψη των κερδών της για το δεύτερο τρίμηνο είναι μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αυτό συμβαίνει καθώς η Intel προχωρεί σε μεγάλες δαπάνες για την επαναλειτουργία της βιομηχανικής παραγωγής της, αλλά και για να προλάβει τους ανταγωνιστές της στην παραγωγή ταχύτερων μικροκυκλωμάτων (τσιπ).

Η τιμή των μετοχών της εταιρίας μειώθηκε κατά 1,3% στα 61,75 δολάρια, μετά την ανακοίνωση των εκτιμήσεων οικονομικού αποτελέσματος.

Η Intel έψαχνε για νέες τεχνολογίες βιομηχανικής παραγωγής κατά τα προηγούμενα χρόνια, με συνέπεια, να μείνει πίσω σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της (Advanced Micro Devices Inc, Nvidia Corp) και αναφορικά με την παραγωγή ταχύτερων, αλλά και μικρότερων τσιπ.

Ο Πάτρικ Γκέλσινγκερ, που επέστρεψε στην Intel ως εκτελεστικός διευθυντής της τη χρονιά που διανύουμε, δήλωσε ότι η εταιρία άρχισε να επιλύει τα προβλήματα στη βιομηχανική παραγωγή της, ενώ το Μάρτιο ανακοίνωσε ένα μεγάλο πρόγραμμα επέκτασης για την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Ωστόσο, η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι ελλείψεις σε εξαρτήματα άλλων προμηθευτών είναι ενδεχόμενο να κρατήσουν σε χαμηλότερο επίπεδο τις πωλήσεις της τη χρονιά που διανύουμε.

Σύμφωνα με την Intel, ο τομέας της παραγωγής μικροκυκλωμάτων για PC, είχε πωλήσεις 10,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των επενδυτών για πωλήσεις 10,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία (FactSet).

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα