Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Starlink: Οι δορυφόροι του Ελον Μασκ... αναστάτωσαν την Ελλάδα (vid)

Πηγή: Twitter
Πηγή: Twitter

Χρήστες των social media σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τη Ροδόπη, γέμισαν Facebook, Instagram και Twitter με φωτογραφίες και βίντεο από φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό το βράδυ της Πέμπτης. Κάποιοι μίλησαν για ελικόπτερα, αεροπλάνα, ακόμα και για... εξωγήινους, ωστόσο οι πιο ενημερωμένοι απάντησαν ότι πρόκειται για δορυφόρους, και συγκεκριμένα για τους δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ, που βρίσκονται σε χαμηλό ύψος για την παροχή γρήγορου δορυφορικού ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink.

Είναι κάτι άλλωστε που έχει ξαναγίνει με τη συγκεκριμένη συστοιχία ουρανίων σωμάτων να γίνεται ορατή από τη Γη. Πρόκειται για συστοιχία δορυφόρων που εκτοξεύτηκαν από την εταιρεία SpaceX του Έλον Μασκ. Μάλιστα η εκτόξευση των 143 δορυφόρων έγινε την 24η Ιανουαρίου του 2021. Οι δορυφόροι έγιναν ορατοί σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας, κάτι που αναμένεται να συμβεί και σήμερα.

Εκτός από την Ελλάδα, οι δορυφόροι της SpaceX έγιναν ορατοί και σε άλλες χώρες. Στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, έγιναν ορατοί στην Αϊόβα, με τοπικό Μέσο να λαμβάνει πολλές κλήσεις και ηλεκτρονικά μηνύματα από πολίτες που δήλωναν ότι είδαν μία συστοιχία φώτων να ταξιδεύουν σε ευθεία γραμμή στον ουρανό στα ανατολικά της πολιτείας.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ