Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Grid Telecom: Φτάνει και στα αστικά κέντρα η θυγατρική τού ΑΔΜΗΕ

Πηγή: AP
Πηγή: AP

Με μια συμφωνία με τη Vodafone Ελλάς που επεκτείνει το υπεραστικό δίκτυο της Grid Telecom και στα αστικά κέντρα, η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ αυξάνει την ελκυστικότητα των υπηρεσιών της στους εν δυνάμει πελάτες της.

Η Grid Telecom ιδρύθηκε το 2019 και έχει αναπτύξει μέχρι σήμερα εναλλακτικό δίκτυο οπτικών ινών συνολικού μήκους 3.000 χλμ., χρησιμοποιώντας τις κολώνες του ρεύματος, ενώνοντας τις μεγάλες πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη (στη μεγαλόνησο με ένα καλώδιο-δρόμο που σταδιακά θα τετραπλασιαστεί). Επίσης μέχρι το τέλος του έτους θα έχει φθάσει σε όλα τα Data Centers της Ελλάδας τα οποία χρειάζονται πολλαπλές συνδέσεις με μεγάλες χωρητικότητες.

Στόχος της να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας από 10 έως 100 Gbps μέσω ενός υπερσύγχρονου δικτύου «πυκνής πολυπλεξίας μήκους κύματος» – DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) που θα συνοδεύονται από συμφωνίες υψηλής διαθεσιμότητας.

Στρατηγική επιλογή της εταιρείας είναι να μη μισθώνει πλέον οπτική ίνα, όπως έκανε, αλλά να μισθώνει χωρητικότητα οπτικών ινών, έτσι ώστε να απευθύνεται σε πολλαπλάσιους πελάτες. Εν δυνάμει πελάτες της είναι εταιρείες όπως η Amazon, η Facebook κ.ά. που χρειάζονται τεράστιες χωρητικότητες και ταχύτητες για να μεταφέρουν τα δεδομένα τους.

Η συμφωνία με τη Vodafone

H συμφωνία αφορά την αμοιβαία ανταλλαγή και παραχώρηση της χρήσης των δικτύων οπτικών ινών των δύο εταιρειών, της Grid Telecom και της Vodafone, για 20 χρόνια. Το κόστος της παραχώρησης του δικτύου της μιας ισούται με το κόστος παραχώρησης του δικτύου της άλλης, ενώ η συμφωνία είναι αμοιβαία επικερδής, αφού διευρύνει το δίκτυο και των δύο πλευρών.

Η νέα συμφωνία δίνει στη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Grid Telekom, τη δυνατότητα να παρέχει στους υποψήφιους πελάτες χωρητικότητα στο δίκτυο οπτικών ινών σε ένα δίκτυο που φτάνει μέχρι τα αστικά κέντρα.

Για την Grid, η κίνηση αυτή εντάσσεται στην προετοιμασία της εταιρείας να αναπτύξει το πελατολόγιό της, αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες που τους παρέχει.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα