Νέα
  • ΓΔ: 1481.07 +0.07%
  • Τζίρος: 15,20 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πουέρτο Ρίκο: Κατέρρευσε το ραδιοτηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου Αρεσίμπο

Το τηλεσκόπιο στο Αστεροσκοποείο του Αρεσίμο / Πηγή: AP
Το τηλεσκόπιο στο Αστεροσκοποείο του Αρεσίμο / Πηγή: AP

Κατέρρευσε, μετά από 57 χρόνια, το τεράστιο ραδιοτηλεσκόπιο στο Αστεροσκοπείο του Αρεσίμπο, στο Πουέρτο Ρίκο

Το τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείο είχε υποστεί ζημιές από τον περασμένο Αύγουστο, με αποτέλεσμα τελικά να καταρρεύσει. Η πλατφόρμα του, ζύγιζε 900 τόνους και στηριζόταν σε καλώδια μήκους 137 μέτρων

Όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ίδρυμα Επισημημών (National Science Foundation - NSF) των ΗΠΑ, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. 

Το συγκεκριμένο ραδιοτηλεσκόπιο, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου και χρησιμοποιήθηκε επί δεκαετίες, από χιλιάδες επιστήμονες παγκοσμίως για τη μελέτη μακρινών πλανητών, ώστε να εντοπίσουν δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς και να «συλλάβουν» πιθανά εξωγήινα σήματα

Δύο από τα καλώδια που συγκρατούσαν τα όργανα είχαν σπάσει από τον Αύγουστο, προκαλώντας ζημιές και αναγκάζοντας το NSF να κλείσει το αστεροσκοπείο. Το Νοέμβριο ανακοινώθηκε ότι θα ήταν πολύ επικίνδυνο να αποκατασταθεί η βλάβη και για αυτό είχε αποφασιστεί τότε να κατεδαφιστεί το ραδιοτηλεσκόπιο. 

«Το NSF θλίβεται από αυτήν την εξέλιξη», έγραψε στο Twitter η ανεξάρτητη, ομοσπονδιακή υπηρεσία. «Καθώς θα προχωράμε προς τα εμπρός, θα αναζητούμε τρόπους για να βοηθήσουμε την επιστημονική κοινότητα και να διατηρήσουμε τους ισχυρούς δεσμούς μας με τον λαό του Πουέρτο Ρίκο». 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ