Νέα
  • ΓΔ: 878.34 -0.10%
  • Τζίρος: 46,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνα: Οι καλύτερες εταιρίες εικονικής πραγματικότητας - Αύξηση κατά 46,2% στην αγορά VR

eikoniko pragmatikothta
Πηγή: Twitter/Lenovo

Η λίστα με τις πενήντα καλύτερες εταιρίες εικονικής πραγματικότητας (VR) στην Κίνα, ανακοινώθηκε στη φετινή Παγκόσμια Διάσκεψη της Βιομηχανίας Εικονικής Πραγματικότητας (WCVRI), που διεξάγεται από χθες στην Ναντσάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Τσιανγκσί στα ανατολικά της Κίνας.

Οι εταιρίες HTC Communication Co., Ltd., Beijing Baidu Netcom Science and Technology Co., Ltd., αλλά και η εταιρία παραγωγής ηλεκτρο-ακουστικών εξαρτημάτων Goertek βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας.

Η αναφερόμενη λίστα ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019, ενώ καταρτίζεται από τη Βιομηχανία της Συμμαχίας για την Εικονική Πραγματικότητα.

Περισσότεροι από τριάντα ειδικοί της βιομηχανίας εικονικής πραγματικότητας έλαβαν μέρος στη φετινή κατάρτιση της λίστας.

Ετήσια αύξηση 46,2% της αγορά VR

Η διάσκεψη, συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής, αλλά και την επαρχιακή διοίκηση της Τσιανγκσί, ενώ πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2018, στην πόλη Ναντσάνγκ.

Η αγορά της εικονικής πραγματικότητας στην Κίνα διευρύνθηκε καταγράφοντας ετήσια αύξηση κατά 46,2% το 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της CCID Consulting.

Καταξιωμένες εταιρίες, από τους τομείς του διαδικτύου, της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και της τεχνολογίας cloud, όπως η Lenovo, η iFLYTEK και η iQIYI, συμπεριλαμβάνονται επίσης, στη λίστα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ