Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το απίστευτο αρχηγείο της Tesla στην Ελλάδα και τα νέα σχέδια του Ελον Μασκ

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Ολοένα και μεγαλώνει η δραστηριοποίηση των εταιρειών του Ελον Μασκ στην Ελλάδα, καθώς αφενός η Tesla Greece (ηλεκτρικά αυτοκίνητα) βρίσκεται σε φάση ενίσχυσης της εμπορικής της δραστηριότητας, ενώ η Starlink (δορυφορικό ίντερνετ) είναι έτοιμη να προσφέρει δορυφορικές ευρυζωνικές συνδέσεις στους Ελληνες πελάτες της.

Οσοι καταναλωτές αποφασίσουν να δοκιμάσουν τις υπηρεσίες του Έλον Μασκ θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αφού το starter pack της Starlink ανέρχεται στα 499 ευρώ, συν τα 61 ευρώ για έξοδα αποστολής. Το μηνιαίο πάγιο διαμορφώνεται στα 99 ευρώ.

Αντιλαμβάνεται κανείς πως όσο οι δουλειές του mr. Tesla στην Ελλάδα μεγαλώνουν, η έδρα του που βρίσκεται στο τεχνολογικό πάρκο Λεύκιππος, το οποίο ανήκει στο Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», σύντομα δεν θα μπορεί να καλύψει τις επιπλέον ανάγκες.

Ετσι η Tesla Greece σύντομα θα αναγκαστεί να αναζητήσει άλλη στέγη, ή να μεγαλώσει την δική της. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει αιτηθεί την κατασκευή ενός νέου κτιρίου δίπλα σε αυτό που στεγάζει σήμερα τα γραφεία της στην Αγία Παρασκευή.

Τα ελληνικά μυαλά ο λόγος έλευσης της Tesla 

H έλευση της αμερικανικής Tesla στην Ελλάδα το 2018 γέμισε αισιοδοξία όχι μόνο τους κύκλους της αγοράς αυτοκινήτου αλλά και της επιστημονικής κοινότητας. Η καινοτόμος αμερικανική εταιρεία μπορεί να είναι η πρώτη που κατασκεύασε αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής και συνεχίζει να ηγείται στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, ταυτόχρονα όμως ο ιδρυτής της, ο Έλον Μασκ, διαθέτει μια σειρά από επιχειρήσεις έρευνας και καινοτομίας, μεταξύ αυτών την Space-X, που ασχολείται με την έρευνα επανδρωμένων πτήσεων στο διάστημα και την Ηyperloop, που στόχο έχει την κατασκευή ενός δικτύου «τραίνων» που θα κινούνται μέσα σε ειδικούς κυλίνδρους με τεράστιες ταχύτητες και σε χρόνους ταχύτερους των αεροσκαφών.

Η Tesla αναπτύσσει τα πρωτοποριακά της ερευνητικά προγράμματα σε άμεση συνεργασία με τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και βρίσκεται συνέχεια σε αναζήτηση νέων «πηγών» γνώσης και καινοτομίας. Το γεγονός που κέντρισε το ενδιαφέρον του Έλον Μασκ και τον έφερε στην Ελλάδα, ήταν τα ελληνικά μυαλά, τα οποία εργάζονται ήδη στην Tesla και μάλιστα στο σημαντικότερο από τα τμήματά της, που αφορά το σχεδιασμό των ηλεκτρικών κινητήρων.

Διόλου όμως τυχαία δεν ήταν και η επιλογή του τεχνολογικού πάρκου Λεύκιππος, το οποίο ανήκει στο Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή. Μέσα σε ένα ήσυχο, καταπράσινο περιβάλλον, το τεχνολογικό πάρκο Λεύκιππος προσφέρει εκτός από τους χώρους και τις υποδομές λειτουργίας μιας νέας η ήδη υπάρχουσας εταιρείας, κάτι ακόμα πιο σημαντικό: διασύνδεση όλων των εταιρειών τεχνολογίας και καινοτομίας τις οποίες στεγάζει μεταξύ τους, με ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενημέρωση για προγράμματα χρηματοδότησης καθώς και υποστήριξη στην κατάθεση πατεντών και στην εύρεση διεθνών συνεργασιών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ