Νέα
  • ΓΔ: 860.32 +1.29%
  • Τζίρος: 37,98 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Microsoft: Ερχεται ριζική αναβάθμιση για τα Windows 10

Πηγή: AP Images
Τα Windows 10 κυκλοφόρησαν το 2015 Πηγή: AP Images

Μια μεγάλη ανανέωση των Windows 10, που θα μπορούσε να φέρει σημαντικές αλλαγές στην εμφάνιση αλλά και στη λειτουργία του λογισμικού, φέρεται να σχεδιάζει μέσα στο 2021 η Microsoft. Τα Windows 10 χρειάζονται ένα «φρεσκάρισμα», καθώς πέρα από τις δύο ενημερώσεις κάθε χρόνο που φέρνουν μικρές αλλαγές, το λογισμικό παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητο από το 2015, όταν και κυκλοφόρησε. 

Η «επανάσταση» λόγω πανδημίας στην αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών θα μπορούσε να απειλήσει την κυριαρχία της Microsoft στον τομέα του λογισμικού, με την εταιρεία μάλιστα να μην έχει την καλύτερη φήμη όσον αφορά αξιόπιστα λειτουργικά συστήματα... Πολλά θα εξαρτηθούν από το εάν ο κολοσσός καταφέρει να επανασχεδιάσει το λογισμικό, με τέτοιο τρόπο, ώστε εκατοντάδες εκατομμύρια ιδιοκτήτες υπολογιστών να θέλουν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν.

Οι ενημερώσεις

Η Microsoft ενημερώνει τα Windows δύο φορές τον χρόνο, προσθέτοντας συνήθως μερικές νέες λειτουργίες καλωσορίσματος (πιο «καθαρό» μενού έναρξης κ.λπ.). Η φετινή ανοιξιάτικη ενημέρωση θα κάνει ακριβώς το ίδιο.
Το φθινόπωρο, ωστόσο, η Microsoft αναμένεται να κυκλοφορήσει έναν ριζικό επανασχεδιασμό για τα Windows 10.
Φήμες για ένα νέο UI με την κωδική ονομασία Sun Valley υπάρχουν από τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με αυτές, η Microsoft θα εκσυγχρονίσει το Start Μenu, το File Explorer, ενώ αναβαθμίσεις θα υπάρχουν και στα πλήκτρα. Συνολικά θέλει να προσφέρει την ίδια εμπειρία Windows σε όλες τις συσκευές, βελτιώνοντας και το tablet mode. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο πότε αναμένεται η αναβάθμιση, καθώς θα υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας.

Οι περισσότερες από τις πρόσφατες ανανεώσεις των Windows στόχευαν σε συγκεκριμένα είδη κοινού, ιδιαίτερα σε gamers και εταιρικούς πελάτες. Αλλά λόγω της πανδημίας, ο σταθερός υπολογιστής επέστρεψε ως βασικό εργαλείο δουλειάς και η Microsoft θέλει να διασφαλίσει ότι οι νέοι καθημερινοί χρήστες απολαμβάνουν την εμπειρία χρήσης των υπολογιστών τους.

Η Microsoft επίσης θέλει να προετοιμαστεί εν όψει και της άφιξης του νέου τσιπ M1 της Apple, το οποίο ουσιαστικά είναι ένας υπερενισχυμένος μικροεπεξεργαστής για smartphone που θα τοποθετηθεί σε Mac και αναμένεται να φέρει τεκτονικές αλλαγές στη βιομηχανία υπολογιστών.
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ