Νέα
  • ΓΔ: 778.98 -2.28%
  • Τζίρος: 68,65 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιαπωνικό σύστημα αναγνώρισης προσώπου βλέπει πίσω από τις μάσκες

Λεωφορείο / Πηγή: Intime
Λεωφορείο / Πηγή: Intime

Η ιαπωνική εταιρία NEC Corp λανσάρει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου που ταυτοποιεί ακόμα και όσους φορούν μάσκες, ή τις χρησιμοποιούν για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους από τις αστυνομικές αρχές.

«Οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας και της συνεχόμενης καραντίνας σε πολλές περιοχές του πλανήτη μας οδήγησαν στην εισαγωγή αυτής της νέας τεχνολογίας στην αγορά», δήλωσε η βοηθός διευθυντή της ψηφιακής πλατφόρμας της NEC, Shinya Takashima.

Το νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου αντιλαμβάνεται ότι κάποιος φοράει μάσκα και εστιάζει πάνω στα εμφανή χαρακτηριστικά του προσώπου του, όπως τα μάτια και οι γύρω περιοχές, ώστε να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του. Βασική προϋπόθεση, βέβαια, είναι να υπάρχει κατοχυρωμένη φωτογραφία του προσώπου του χωρίς μάσκα.

Η NEC ισχυρίζεται ότι η διαδικασία πιστοποίησης του προσώπου διαρκεί λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και η ακρίβεια της ταυτοποίησης κινείται στο 99,9%. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για χρήση σε εισόδους ασφαλείας γραφείων και άλλες εγκαταστάσεις. Παράλληλα, έχει αρχίσει τις δοκιμές της τεχνολογίας σε ένα σύστημα αυτοματοποιημένων πληρωμών που εφαρμόζει ένα σουπερμάρκετ του Τόκιο χωρίς υπαλλήλους.

Η νέα αυτή τεχνολογία στοχεύει και τις δυνάμεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων και των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς με τη χρήση της μπορούν να ταυτοποιούν κακοποιούς που εκμεταλλεύονται την υποχρεωτική χρήση μάσκας για παράνομες ενέργειες. Η NEC ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με δυνάμεις αστυνόμευσης σε διάφορες χώρες.

Η εταιρία αρνήθηκε να αποκαλύψει το κόστος του νέου της συστήματος, αλλά ανακοίνωσε ότι στοχεύει σε πωλήσεις ύψους 100 δις γεν (970 εκατομμύρια δολάρια) μέσα στο οικονομικό έτος 2021. Το σύστημα κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο και ανάμεσα στους πελάτες της NEC είναι ήδη οι αεροπορικές εταιρίες Lufthansa και Swiss International Airlines.

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα