Νέα
  • ΓΔ: 896.24 +0.02%
  • Τζίρος: 49,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στα 64 δισ. τα έσοδα της Apple από το App Store το 2020

Apple / Πηγή: AP
Apple / Πηγή: AP

Σε περισσότερα από 64 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Apple από το App Store για το 2020, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 28% για το 2020, με την αντίστοιχη ανάπτυξη το 2019 να διαμορφώνεται μόλις στο 3,1%, σε σχέση με το 2018, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Πρόκειται για σημαντική αύξηση σε σχέση με τα 50 δισ. του 2019 και τα 48,5 δισ. του 2018, με βάση την ίδια ανάλυση, υποδεικνύοντας ότι οι πωλήσεις μέσω App Store αυξήθηκαν σημαντικά εν μέσω της πανδημίας της Covid-19, με τους ανθρώπους, εγκλωβισμένους στις οικίες τους, να καταναλώνουν περισσότερο χρόνο και χρήμα σε εφαρμογές και παιχνίδια.

Το App Store της Apple αποτελεί κομβικής σημασίας παράγοντα ανάπτυξης για την εταιρεία και εντάσσεται στον βραχίονα Υπηρεσιών της Apple.

Τα χρήματα που κερδίζει η Apple μέσω App Store έχουν γίνει πηγή σημαντικής κριτικής, καθώς πολλοί θεωρούν ότι η εταιρεία συγκεντρώνει λόγω αυτού υπερβολική ισχύ.

Η Apple χρεώνει 30% για ψηφιακές πωλήσεις μέσω της πλατφόρμας της, με λίγες εξαιρέσεις. Πρόσφατα διαφοροποίησε την πολιτική της και λαμβάνει προμήθεια μόνον 15% για εταιρείες που κερδίζουν λιγότερο από 1 εκατ. δολάριο μέσω του App Store.

Υποεπιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ κατέληξε το 2020 στο συμπέρασμα ότι το μονοπώλιο της Apple στην διανομή εφαρμογών για iPhone εκτινάσσει μονοπωλιακά το επίπεδο των κερδών της. Ηδη η Apple έχει δεχθεί αγωγή με βάση την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία από την Epic Games, η οποία ζητεί να αποφύγει να πληρώσει στην Apple προμήθεια 30% για το «κατέβασμα» παιχνιδιών της στα iPhones. Η Apple αρνείται ότι το App Store συνιστά μονοπώλιο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Περισσότερα